Ostali sportovi

Hrvatska kuna prva

Sportnet • ponedjeljak, 23.06.2008.
Hrvatska kuna prva

Protekli vikend u Klagenfurtu održan je turnir u inline hokeju na kojem su pored devet austrijskih nastupile i tri hrvatske ekipe i to dvije zagrebačke, IHK Kuna i IHK Novi Zagreb, te IHK Karlovac...

Iako u Hrvatskoj ne postoji inline igralište, naši predstavnici i ovaj puta su pokazali da smo sportski talentirana nacija te su se svojim austrijskim kolegama izvrsno suprotstavili bez obzira na činjenicu da su u pojedinim ekipama nalazili čak i igrači austrijskog EBEL-a, a impozantni prijelazni pehar do sljedećeg turnira bit će na čuvanju kod zagrebačkih Kuna koji su u vrlo napetoj završnici tek nakon izvođenja penala osvojili prvo mjesto. Ekipa IHK Karlovca zauzela je sedmo mjesto dok je IHK Novi Zagreb bio deveti.

Inline hokej, koji svojom atraktivnošću ne zaostaje puno za svojim "starijim bratom" hokejom na ledu, sve je popularniji i to ne samo u hokejaškim već i u zemljama koje nemaju tu tradiciju pa neke od ponajboljih svjetskih reprezentacija dolaze iz zemalja koje čak nemaju klizališta. Infrastruktura inline hokeja ima znatno niže troškove od hokeja na ledu, a i sama popularizacija je puno jednostavnija jer se inline može rekreativno igrati i na univerzalnim asfaltnim sportskim terenima pa čak i na "parkiralištima". I uz tu činjenicu u Hrvatskoj ipak još uvijek ne postoji niti jedno inline igralište. Iako je za ovu godinu planirano odigravanje prvog prvenstva Hrvatske u inline hokeju i to u Sloveniji na iznajmljenom igralištu, zbog sporosti birokracije u Hrvatskom savezu hokeja na ledu najvjerojatnije će se od toga morati odustati, a umjesto toga u istom terminu odigrat će turnir pod nazivom Kup Republike Hrvatske.

Bez obzira na sve ove poteškoće zaljubljenici u ovaj sport na odustaju. Nadamo se da će nas i ubuduće uveseljavati dobrim rezultatima na međunarodnim turnira te se nadamo da ćemo ubrzo i mi moći ugostiti ekipe iz drugih zemalja u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!