Nogomet

Kiša golova u Ekvadoru

Maja Giljanović • četvrtak, 26.06.2008.
Kiša golova u Ekvadoru
Foto: EPA

U prvoj utakmici finala Cope Libertadores ekvadorska Liga de Quito na svojoj je Casa Blanci s 4:2 svladala favorizirani Fluminense...

LDU je prešao u vodstvo odmah u prvom napadu u 2. minuti golom Claudija Bielera, a unatoč posvemašnjim napadima ekvadorskog prvaka Brazilci se u 11. minuti poravnali spektakularnim pogotkom argentinskog playa Darija Conce iz slobodnog udarca.

Vatromet prigoda se nastavio i do konca poluvremena: domaćini su propustili okruniti dvije-tri krasne akcije prije nego je igrač susreta Joffre Guerron vratio LDU u vodstvo - zakucavši u 28. minuti loptu pored nemoćnog Fernanda Henriquea koji je prethodno samo kratko izbio loptu nakon slobodnjaka Darija Mansa, ali pravo na nogu od nove sezone prinove španjolskog Getafea (četiri milijuna eura).

U 33. Jairo Campos zabija treći, a kapetan Patricio Urrutia i četvrti za ogromno veselje 55.000 navijača koji protiv u tim trenucima izbezumljenog Flua slave golem korak k prvom osvajanju Cope neke ekvadorske momčadi u povijesti.

Brazilci se potom rekuperiraju u svlačionici i unatoč naporima - igra se u Quitu, naime, na 2850 metara nadmorske visine - momčad Renata Gaucha u 51. preko Thiaga Nevesa smanjuje na koliko-toliko prihvatljivih 4:2.

Fluminense koji je inače u četvtfinalu eliminirao sunarodnjake iz Sao Paola, a potom u polufinalu zaustavio branitelje lanjskog naslova Bocu Juniors - 2. će srpnja na Maracani svim silama navaliti u pokušaju da potvrde status favorita i po 14. put od 1960. donese trofej u Brazil.

Dosad je, naime, Sao Paulo slavio triput, Gremio, Santos i Cruzeiro dvaput te Palmeiras, Flamengo i Vasco po jednom, a 13 su još puta igrali u finalima (Sao Paulo i Palmeiras 3, Gremio 2, Cruzeiro, Internacional, Santos, Sao Caetano i Atletico Paranaense 1).

Copa Libertadores, prva utakmica finala:
LDU - Fluminense 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!