Nogomet

Slom iračkog nogometa

Maja Giljanović • četvrtak, 26.06.2008.
Slom iračkog nogometa

IFA - Irački nogometni savez otpustio je izbornika Adnana Hamada i raspustio reprezentaciju nakon što je Irak i prije zadnje faze elimiran u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi...

Aktualni prvaci Azije izgubili su prošlog tjedna s 1:0 od Katara i na najgori se mogući način oprostili od kvalifikacije - navijači su se kod kuće ponadali drugačijem raspletu situacije nakon dvije uzastopne pobjede kojima su usprkos negativnom startu imali sve u svojim rukama, ali uzalud - "Ovaj je rezultat golemo razočarenje i učinit ćemo sve da se čim prije od njega oporavimo. Izborniku Hamadu se zahvaljujemo na svemu dosad učinjenom, a nama slijedi izgraditi nanovo momčad i pripremiti je za Zaljevski kup i Kup konfederacija 2009. godine", stoji u službenom priopćenju Saveza.

Također je odlučeno da Irak neće sudjelovati u skorašnjem (od 1. do 15. kolovoza u Iranu) Prvenstvu Zapadnoazijskih federacija.

Irak je inače Skupinu A u društvu Australije, Katara i Kine okončao na trećem mjestu sa sedam samo osvojenih bodova u šest utakmica - Australija i Katar idu dalje s po tri boda više i protiv Japana, Bahreina, obiju Koreja, Saudijske Arabije, Uzbekistana, Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata će pokušati izboriti JAR.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!