Nogomet

Oproštaj švedskog kapetana

Branimir Korać • subota, 28.06.2008.
Oproštaj švedskog kapetana
Foto: EPA

Dojučerašnji kapetan švedske nogometne reprezentacije Fredrik Ljungberg objavio je kako više neće igrati za reprezentaciju već da će se koncentrirati na igranje za svoj sadašnji klub West Ham...

Fredrik Ljungberg odigrao je 75 utakmica u dresu švedske nogometne reprezentacije i to je konačna brojka. Kapetan reprezentacije objavio je kako se povlači te da više neće nastupati za reprezentaciju već će se usredotočiti na West Ham za koji trenutno nastupa.

"Razlog mog povlačenja je jednostavno fizičke prirode. Tijelo više ne može izdržati težak ritam igranja za klub i reprezentaciju stoga sam se odlučio povući te se usredotočiti na West Ham. Mogu reći kako sam uživao u svakom meču u dresu reprezentacije, posebno sam oduševljen podrškom navijača koji su uvijek bili uz nas. Povlačenje iz reprezentacije ne znači odlazak u mirovinu. Nastavit ću igrati nogomet u Engleskoj još nekoliko sezona jer ovaj posao jednostavno obožavam", rekao je na oproštaju Ljungberg.

Nekadašnja zvijezda Arsenala, a danas West Hama, u dresu reprezentacije nastupila je 75 puta. U 75 nastupa Ljungberg je postigao 14 pogodaka, bio jedan od najvažnijih igrača nacionalne selekcije posljednjih godina, a dugi staž i kvalitetne igre donijeli su mu na kraju i kapetansku vrpcu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!