Ostali sportovi

Boćari Croatije pred vratima Prve lige

Ivana Jurica • nedjelja, 29.06.2008.
Boćari Croatije pred vratima Prve lige
Foto: Ivana Jurica

Boćari šibenske Croatije došli su na korak od osvajanja naslova prvaka Druge lige – jug, odnosno plasmana u najveći rang natjecanja. U posljednjem susretu prvog dijela natjecanja oni su na teškom gostovanju u Omišu, protiv protivnika kojemu su bodovi također bili neophodni, ali u borbi za ostanak u ligi, došli do važne pobjede (9:13) i tri boda prednosti uoči četiri posljednja kola...

Vodila se velika i neizvjesna bitka, sve do samog kraja. Već u prvoj disciplini Croatia je došla do prednosti: Skejo je pobijedio Beovića rezultatom 12:11. Omišani odmah u sljedećoj disciplini, parovima, izjednačavaju: Jurjević i Ribičić sa 13:1 pobijedili su D. Markoča i R. Markoča (Maretić). Podjelom bodova završena je trojka: Žužul, Pivac i Katušić (Novaković) odigrali su 8:8 sa Silovom, Rupićem i Juricom. Prednost Šibenčanima u krugu donio je Prtenjača: on je sa 24:19 bio bolji od Jerića.

U brzinskom izbijanju Omišani dolaze do pobjede i ponovnog izjednačenja: Kusanović je s 41:32 bio bolji od Celića. Precizno izbijanje donijelo je novu pobjedu Prtenjače koji je s 10:8 pobijedio Ribičića. U štafetnom izbijanju Kusanović i Jerić pobijedili su Šibenčane Skeju i R. Markoča rezultatom 36:32. Prtenjača u pojedincu ponovno donosi prednost Croatiji: s 13:8 pobjeđuje Jerića. Domaći par Ribičić – Katušić sa 13:7 pobjeđuje Skeju i Maretića.

U posljednje dvije disciplina ulazi se potpuno poravnato, rezultatom 9:9. Ali, tada Croatia pokazuje svoju veću kvalitetu i dolazi do vrijednih bodova. D. Markoč, Silov i Rupić u trojci s 13:7 pobjeđuju Jurjevića, Žužula i Pivca (Kusanović), a R. Markoč u krugu pobjeđuje Beovića rezultatom 25:20 za konačnih 9:13.

Pobjeda Croatije, koja je i do sada bila vodeća, još je vrjednija ako se uzme u obzir da je glavni konkurent, HVIDRA Makarska, poražena u Dubrovniku od HVIDRE Gromače. Šibenčani tako, uz tri boda prednosti i bolji omjer, mirno mogu na pauzu. Posljednja četiri kola odigrat će se na jesen, a Croatia je u odličnoj prilici da, nakon smo jedne sezone u Drugoj ligi, dohvati i Prvu ligu.

Budući da tri kluba ispadaju iz lige vodit će se velika borba do samog kraja, jer je razlika između klubova jako mala. Sigurno je samo da su Ploče već otpisane.

U ostalim susretima 14. kola postignuti su sljedeći rezultati: HVIDRA Gromača Dubrovnik – HVIDRA Makarska 17:5, Trilj – Komolac 14:8, Slivno – Povljana 14:8, Zlatni otok – Ploče 13:9.

Tablica nakon 14. kola:
1. Croatia 20 bodova
2. HVIDRA Makarska 17 bodova
3. Slivno 16 bodova
4. Zlatni otok 15 bodova
5. Komolac 15 bodova
6. Gorčina 14 bodova
7. Povljana 14 bodova
8. Trilj 14 bodova
9. HVIDRA Gromača 13 bodova
10. Ploče 2 boda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!