Nogomet

Messi - Ronaldinho 7:7

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 30.06.2008.
Messi - Ronaldinho 7:7
Foto: EPA

Venezuelanski gradić Maturin bio je domaćin spektaklu koji su organizirali suigrači i prijatelji iz Barcelone, Lionel Messi i Ronaldinho. Nogometna utakmica koju je gledalo 35.000 gledatelja na stadionu Monumental organizirana je kako bi ukazala na problem rasizma u svijetu, a završila je miroljubivo (7:7)...

U prvom je poluvremenu palo čak 11 golova. Ronaldinhova momčad za koju su između ostalog nastupali Julio Baptista, Thiago, Edmundo, Marcos Vinicius i Vampeta, a vodio ih je Brazilac Zico, već je u 18. minuti povela 5:1. Do 45. Messijevi su prijatelji uspjeli izjednačiti, no u samom finišu utakmice Ronaldinhova je momčad postigla još jedan pogodak te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Brazilčevog sastava (6:5).

Ronaldinho, koji ovih dana neuspješno traži klub koji bi ga htio udomiti, zabio je dva pogotka, dok je Messi zabio jedan. Dva su gola u Ronaldinhovoj ekipi postigli Junior Baiano i Julio Baptista, a u strijelce se upisao i Vampeta dok su za Messijevu momčad uz Argentinca mrežu rasparali Abreu, D'Alessandro i Lázzaro.

Bio je to već drugi projekt u organizaciji ovih dviju zvijezda. Prvu su utakmicu odigrali u prosincu prošle godine u argentinskom San Luisu, a tada je Messijev sastav slavio 1:0.

Ronaldinho i prijatelji: Pesona (od 65. Felipe) - Fernando Santos, Marcos Vinicius, Jorge Luis, Diego Costa - Julio Baptista, César Sampaio (od 46. Felipe), Vampeta, Ronaldinho Gaúcho (od 55. Thiago) - Baiano, Edmundo. Trener: Zico.

Messi i prijatelji: Roberto Abonddanzieri - Jorge Rojas, Fabricio Coloccini, Rolando Schiavi, Roberto Acuna (od 46. Luciano Quiroga) - Radamel Falcao, Andrés D'Alessandro, Juan Arango (od 46. Cristian Chávez), Lionel Messi (od 60. Daniel Montenegro) - Martín Palermo (od 46. Giancarlo Maldonado), Sebastián Abreu (od 48. Leandro Lázzaro). Trener: César Farías.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!