Nogomet

Car se predomislio

Maja Giljanović • utorak, 01.07.2008.
Car se predomislio
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Karizmatični Fatih Terim ostaje na poziciji izbornika turske reprezentacije sve do 2012., a unatoč sveopćem uvjerenju javnosti da će se po okončanju turske avanture u Austriji i Švicarskoj vratiti trenerskim vodama u Serie A...

Nekadašnji trener Fiorentine, Milana i Galatasaraya koji je fanatične Turke predvodio do prvog polufinala Eura u povijesti gdje ih je na koncu sreća napustila u samom finišu utakmice protiv zrelih za poraz Nijemaca, zadnjih je sedam dana nagovještavao da će po svemu sudeći, natrag na Čizmu.

Situacija se, međutim, stubokom promijenila i nakon jutrošnjeg višesatnog sastanka s 54-godišnjakom predsjednik Turskog nogometnog saveza Hasan Dogan je navijačima objavio sretnu vijest: "Fatih Terim ostaje na svojoj poziciji i štoviše produljit će ugovor za još dvije godine".

Dodao je da je Terim "počašćen ukazanim povjerenjem, prezadovoljan igračima kojima je na čelu i zahvalan na skladnom odnosu s vodećim ljudima Saveza", a u rujnu će mjesecu na valu Euro euforije nenadmašni motivator krenuti u novi sveti cilj - kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010.: Turska je u skupini s europskim prvakom Španjolskom, Belgijom, BiH, Armenijom i Estonijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!