Nogomet

Dragan Stojkić kod Zorana Vulića

Mihaela Bradovski • utorak, 01.07.2008.
Dragan Stojkić kod Zorana Vulića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pet je sezona Dragan Stojkić proveo na vratima nogometnog kluba Zagreb. Po završetku protekle sezone kapetanu "bijelih" istekao je ugovor, a kako je ranije i najavio, po završetku Europskog prvenstva, pronašao je novu sredinu. Od iduće će sezone Stojkić igrati u dresu Luč Energije iz Vladivostoka...

33-godišnji donedavni kapetan Zagreba pojačat će redove ruskog prvoligaša koji vodi bivši trener Hajduka Zoran Vulić. Stojkić je u HNL-u promijenio šest klubova, u dva je navrata boravio u Kranjčevićevoj gdje je proveo i najveći dio svoje karijere te odigrao više od 150 susreta. Osim u Zagrebu Stojkić je branio u Hajduku, Samoboru, Slaven Belupu, Marsoniji i Šibeniku.

U klubu iz Ulice pjesnika također su oduševljeni obavljenim transferom svog bivšeg kapetana, koji će tako po prvi puta zaigrati u inozemstvu. Upravo je to bila dugogodišnja Stojkićeva želja, a nakon dvije gotovo besprijekorne sezone odlučio je potvrdu svog talenta i rada potražiti u Rusiji. Uz njegovo su se ime ovog prijelaznog roka spominjali i hrvatski prvoligaši Dinamo i Rijeka, no Stojkić je ipak ostvario odlazak u bogatiju ligu.

"Vjerujem da napokon mogu u inozemstvo, gdje bi konačno dokazao koliko ustvari vrijedim. Sa 33 godine u najboljim sam godinama, a iza mene su i dvije vrlo dobre sezone i mogućnost da ostanem u HNL-u vrlo je mala", izjavio je sada već bivši kapetan Zagreba krajem prošlog mjeseca po odlasku iz Kranjčevićeve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!