Vodeni sportovi

Serija se nastavlja

Maja Giljanović • srijeda, 02.07.2008.
Serija se nastavlja
Foto: Davor Sajko

Trećeg dana američkih olimpijskih trialsa u Omahi postavljena su još dva odnosno peti i šesti novi svjetski rekordi...

Poslasticama dana su se ispostavile stotke na 100 metara leđno u obje konkurencije: Aaron Peirsol je s vremenom 52.89 srušio svoj vlastiti svjetski rekord i kao neporažen još od 2002. i dvostruki olimpijski pobjednik kreće u Peking braniti naslov. 24-godišnjak je postavši svojevremno prvi čovjek u povijesti ispod 53 sekunde još jednom prepravio liste rekorda, a iza šesterostrukog svjetskog prvaka OI je drugim mjestom (53.19) izborio i Matt Grevers.

Poslije utrke Peirsol je izjavio: "Golem je poticaj 37 dana od starta Igara plivati na ovakvoj razini", a o kakvoj - dovoljno govori podatak da bi prvih šest plivača s trenutnim rezultatima osvojilo medalju u Ateni 2004. godine!

Natalie Couglin je, pak, postala prva plivačica u povijesti ispod 59 sekundi - s 58.97 također je oborila svoj svjetski rekord još iz kolovoza 2002. kojim je po prvi put ikada 100 leđno spustila ispod minute.

25-godišnja braniteljica olimpijske krune je odahnula: "Trialsi su velik psihički napor za sve, a sad se mirne duše mogu opustiti i uživati u nastavku natjecanja". Iza dvostruke svjetske prvakinje Peking je također izborila i Margaret Hoelzer (59.21).

Na 100 prsno su se veselile Jessica Hardy i Megan Jendrick, a svoju je drugu pobjedu u drugoj utrci - 200 slobodno - ostvarila mega-zvijezda Michael Phelps: 23-godišnjak je slavio s novim rekordom mitinga (1:44.10), a ispred drugoplasiranog Petera Vanderkaaya.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!