Nogomet

Poljaci garantiraju Platiniju

Branimir Korać • srijeda, 02.07.2008.
Poljaci garantiraju Platiniju
Foto: UEFA

Predsjednik Uefe Michel Platini u više navrata naglasio je nezadovoljstvo naporima i tijekom radova u Ukrajini i Poljskoj te im je zaprijetio oduzimanjem domaćinstva Eura 2012. godine...

Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine i Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini dvije godine kasnije i dalje nisu sigurni da će se održati baš u tim zemljama. Južnoafrikanci su dobili ozbiljno upozorenje od strane Seppa Blattera dok je Michel Platini bio čak i oštriji te je postavio kratak rok Poljacima i Ukrajincima za obavljanje određenih radova koji bi pokazali pomak.

Današnji sastanak poljskog premijera Donalda Tuska i Michela Platinija u Varšavi protekao je u analiziranju dosad učinjenog i onog što još treba učiniti. Platini je otvoreno prenio svoje nezadovoljstvo tijekom radova, posebice što se tiče stadiona u Varšavi i Kijevu koji su čini se najkritičniji. "Bez tih stadiona, neće biti Eura u Poljskoj i Ukrajini", otvoren je bio Platini.

No Tusk je je optimist, radovi će biti dovršeni na vrijeme i to je zagarantirao predsjedniku Uefe. "Plan koji su prihvatili poljska Vlada i Uefa bit će detaljno i na vrijeme ispunjen od strane Poljske. Garantiram da ćemo sve radove dovršiti kako je predviđeno, uključujući i stadion u Varšavi", poručio je Tusk na pressici nakon sastanka s Platinijem.

Stadion u Varšavi započeo se graditi tek nedavno nakon što je postignut dogovor s trgovcima koji su priječili početak radova obzirom da su zbog gradnje stadiona ostali bez jednog od najvećih sajmova u ovom dijelu Europe. Osim problema sa stadionima, Ukrajina i Poljska suočeni su s brojnim infrastukturnim problemima od modernizacije zračnih luka, prometne povezanosti do samih smještajnih kapaciteta visoke kategorije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!