Nogomet

Ekvadorci u trileru do naslova

Maja Giljanović • četvrtak, 03.07.2008.
Ekvadorci u trileru do naslova
Foto: EPA

Jose Francisco Cevallos zaustavio je tri jedanaesterca igračima Fluminenesea i svoju momčad - Ligu de Quito - uvrstio među osvajače Kupa osloboditelja kao prvi ekvadorski klub u povijesti južnoameričke verzije europske Lige prvaka...

U regularnom je dijelu susreta, naime, Flu uzvratio LDU-u za prolaz od 4:2 prošlog tjedna i na vrućem uzvratu na Maracani u Riju slavio s 3:1 unatoč grozomornom ulasku u meč - Bolanos je odmah u 6. minuti doveo goste u vodstvo, ali je potom Fluminense najprije poravnao u 11. minuti dalekometnim udarcem Nevesa s preko 30 metara da bi na koncu s još dva gola novopečenog brazilskog reprezentativca 23-godišnjeg Nevesa, preokrenuo u 28. odnosno 57. minuti.

Pred 95.000 navijača igrali su se potom produžci, a slavlje je gostima poništivši, činilo se, regularan i prekrasan gol glavom Claudija Bielera u 116. minuti odgodio sudac zbog navodnog zaleđa.

Cevallos se, međutim, prometnuo u junačinu: 37-godišnji je veteran okruglo 10 godina od poraza u finalu protiv Vasco da Game, a u dresu Barcelone iz Guayaquila, još jednom ('98. u polufinalu protiv Cerro Portena) obranio čak tri jedanaesterca i to Dariju Conci, nesretnom u samom finišu Thiagu Nevesu i Washingtonu. S druge strane Patricio Urrutia, Franklin Salas i Joffre Guerron su zabili i favorizirani Fluminense ostavili kratkih ruku.

Trener LDU-a Edgardo Bauza je blistao: "Igrači su čak i mene zabezeknuli vjerom u sebe i mentalnom snagom - sitaucija se na terenu nije odvijala u skladu sa zamišljenim, ali su ustrajali. Liga i Ekvador posve zasluženo ulaze u povijest".

Copa Libertadores, finale - uzvrat:
Fluminense - LDU 3:1 (5:5 ukupno) - 3:1 nakon jedanaesteraca

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!