Vodeni sportovi

Hoff i Phelps dominiraju trialsima

Maja Giljanović • četvrtak, 03.07.2008.
Hoff i Phelps dominiraju trialsima
Foto: Davor Sajko

Katie Hoff je četvrtog dana američkih olimpijskih trialsa u Omahi nakon svjetskog rekorda prvog dana postavila dva nova rekorda mitinga, a žetvu pobjeda je nastavio i neprikosnoveni Michael Phelps...

19-godišnja Hoff je nakon obaranja svjetskog rekorda na 400 metara mješovito i pobjede na 400 slobodno spustila standarde U.S. Opena na 200 slobodno i 200 mješovito - 1:55.88 i 2:09.71, a na drugim je mjestima do olimpijske vize povukla Allison Schmitt (1:55.92 i brže od dojučerašnjeg rekorda također Katie Hoff) odnosno Natalie Coughlin (svjetska je rekorderka na 100 leđno zaostala preko pola sekunde).

Sasvim se očekivano treće pobjede domogao Michael Phelps - 11-erostruki je svjetski prvak na 200 delfin otplivao vodeći rezultat ove sezone na svijetu, ali i drugi najbrži svih vremena - 1:52.20. Drugo mjesto, Peking i skok na treće vrijeme u povijesti osvojio je Gil Stovall.

23-godišnji je Phelps koji će u Pekingu loviti sedam naslova olimpijskog pobjednika rekordera Marka Spitza (München 1972.) nije inače bio posve zadovoljan utrkom: "Prvih sam 50 metara bio previše opušten za što opravdanja naprosto nema - sljedećeg mjeseca ovakva mi se greška ne smije dogoditi, ali sve u svemu lijepo je da 200 delfin postaje sve brži, a još ljepše da smo dvojica najbržih plivača upravo Amerikanci".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!