Nogomet

Queiroz spreman preuzeti Portugal

Maja Giljanović • četvrtak, 03.07.2008.
Queiroz spreman preuzeti Portugal
Foto: HB-Press-Agency

Carlos Queiroz, trenutačno ruka pomoćnica Alexa Fergusona na Old Traffordu, odlučio je, čini se, zamijeniti novog stanovnika Otoka - Chelseajevog trenera Luiza Felipe Scolarija i preuzeti klupu Portugala...

55-godišnjak se po navodima tamošnjeg tiska dogovorio s Portugalskim savezom i slijedi samo službeni potpis na četverogodišnji ugovor kojim će Queiroz voditi učesnike osmine finala ovogodišnjeg Eura kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. i Europsko 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Nekadašnjem treneru madridskog Reala (2003./04.) drugi je ovo put na čelu portugalske A vrste - prvi je put "vječne talente" vodio od 1990. do 1993., a smatra ga se tvorcem tzv. Zlatne generacije ranih 90-tih primjerice Luisa Figa, Ruija Coste, Joao Pinta, Fernanda Couta i Jorge Coste s kojima je, naime, '89. i '91. osvajao naslove svjetskih juniorskih prvaka odnosno po novome SP-a do 20 godina.

Uspjeh je polučio i kao izbornik JAR-a - plasmanom Južnoafričke Republike na Svjetsko prvenstvo 2002., ali Južnu Koreju i Japan nije vidio s obzirom da je zbog nesuglasica sa Savezom podnio ostavku. U Realu se, pak, nije proslavio: u 10 mjeseci pod Queirozom Španjolci su po prvi put u četiri godine ostali bez ijednog trofeja i to unatoč igračima poput Zidanea, Ronalda, Beckhama ili Figa.

Uputio se potom u Manchester, a nakon pet godina suradnje Ferguson ga je ove sezone počeo sve glasnije spominjati kao svog nasljednika na Old Traffordu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!