arhiva

Ne ukidajte nam Intertoto!

Dario Dodić • petak, 04.07.2008.

Dok vrijedan puk odmara i priprema godišnji, dok se tinejdžeri i oni malo stariji brćkaju u moru s tinejdžericama, igraju se najvažnija nogometna natjecanja. To je vrijeme kada dno europskog nogometa izlazi na scenu, namješta utakmice i zarađuje budžete za iduću sezonu...

Koliko je vas ikad čulo za Nefči Baku, Suduvu ili HB Torshavn? Oni zagriženi znaju i koliko su pobjeda imali u prošlom prvenstvu, znaju kako im se zove trener i koliko se poveznica s kriminalnim miljeom može povući od njihovog vlasnika. Zna se čiji je gazda s kojim u svađi, koji su gazde kumovi, a i komu se uopće igra taj Intertoto. Naravno, tu su i pretkola Kupa Uefe i Lige prvaka, također velika prilika za zaradu, čak i nama koji nemamo pojma tko je što dogovorio.

Nikada me niti jedan posao nije mogao natjerati da se nakon burne noći (čitaj teškog pijanstva) probudim u 8 ujutro, ali moje velike ljubavi, Intertoto i ostala ekipa, ne samo da su me tjerale da se budim rano, već sam znao preskočiti izlazak zbog njih. Budimo realni, pijanih žena bit će i idući vikend, tko će opet gubiti lovu na kladionici do idućeg ljeta, do idućeg okršaja europskih anonimusa željnih eura, dolara i ponekog Jena? To je rizik koji si nikako ne mogu priuštiti.

I onda hladan tuš - naš frend Michel "Mislim Da Činim Dobro A Zapravo Uništavam Mogućnosti Za Laku Zaradu" Platini ukine Intertoto i natjera nas da od idućeg ljeta još duže čekamo našu priliku za zaradu.

Kada niste povezani s tim lukavim gazdama klubova i njihovim ljudima onda nemate pojma što će se zapravo dogoditi pa ste osuđeni na strpljenje. Mora se otvoriti apsolutno sve kladioničarske stranice na svijetu, pratiti promjene koeficijenata i čekati. Treba vješto izbjegavati zamke poznatije kao navlakuše i treba biti dobar s tetama u kladionici tako da ih možeš nazvati ako treba brzo reagirati i nešto uplatiti u 10 do 8 kako bi rekla naša draga Mirjana Hrga.

Nažalost naše kladionice su vrlo plašljive (s razlogom, sjetimo se npr. Pobede Prilep) i na prvu drastičnu promjenu koeficijenata u azijskim kladionicama naše lokalne kladionice modificiraju koeficijente. A vi, s posljednjih 500 kuna u džepu, morate biti sigurni. Je li to navlakuša ili je to pravo? Jer, ako je prerano počelo padati, bolje zaboravite na tu utakmicu, prave uplate sjedaju pred sam početak utakmice, kada je premalo vremena da netko komu se bliži veliki gubitak (neka su to recimo kladionice) šušne protivničkom napadaču koju tisuću eura da ipak zabije taj gol.

Uz malo sreće i puno živaca osigurali ste ljetovanje. Ma kakvo ljetovanje, ništa ne pratite, nema odmora! Barem tri kola Intertota su dušu dala za muljanje, a onda slijedi zlatna koka, zlatna žila i meka svih izgubljenih duša zalijepljenih za računala, snagom volje i znojem (tko je vidio investirati lovu od klade u klimu - pa uskoro će HNL!), slijedi prvo pretkolo Kupa Uefe. Još su tu i pretkola Lige prvaka i prije nego se okrenete ljeto je gotovo, vi možda imate koju kunu u džepu, imate još poneku sijedu vlas i zaokružili ste se na novu, veću deseticu na vagi (ma i vaga je namještena).

Najgore je što ne žalite za izgubljenim vremenom, nezamisliv je to adrenalin, a budimo realni, nitko vas nikada neće pobijediti u igri gradova, da ne spominjemo nabrajanje imena klubova. Tako je, izolacijom i prženjem uz monitor zapravo izgrađujete svoju društvenu stranu, jer nakon ljeta vaše će priče ipak biti zanimljivije od onih lovačkih priča vaših prijatelja upitnih frajerskih kvaliteta.

Imajte na umu da ni u kojem slučaju ne vjerujete pickovima koji se postavljaju dan-dva unaprijed. Ma stvarno nije važno tko je bolji i komu je ozlijeđen koji igrač, važno je samo kakav je dogovor, a to samo rijetki znaju nekoliko dana unaprijed. Pogledajmo neke od parova drugog kola Intertota.

Grbalj - Sivasspor
Kakav je to "dramatičan" ogled bio između Čelika i Grabalja! Prvu utakmicu Čelik je dobio s tijesnih 3:2, a onda su u uzvratu Crnogorci skupili snage, čak i preokrenuli rezultat s poluvremena (dakle poluvrijeme/kraj 2/1) i s pobjedom 2:1 izbacili Čelik iz Intertota - bila je to herojska utakmica! Turci su oduvijek poznati po svojim sklonostima - ne homoseksualnim već nazovimo to muljatorskim sposobnostima. Ova je utakmica dušu dala za namještanje pa vam ne bih preporučio da već danas uzmete onih primamljivih 1.90 na pobjedu gosta. Istina je da je Sivasspor tri klase iznad, ali to nije uopće važno.

Teplice - Honved
Mađari su trebali prema pričama preuranjenih kladitelja ispasti u prvom kolu. Što su to preuranjeni kladitelji? Pa to su oni što su svojim pisanjima po forumima pet dana prije utakmice srušili koeficijent na Zhetsyu (tako nekako se piše) i dali dovoljno vremena interesnim skupinama da interveniraju i motiviraju Honved na pobjedu, a znamo da su Mađari poznati po tome. Dobro, to su sad teorije zavjere u mojoj glavi, lako je moguće da sve "umišljam", kao i Mel Gibson u filmu Conspiracy theory. Uglavnom, 1.45 na Teplice zasad se ne isplati, vidjet ćemo sutra prije početka utakmice.

Grasshopers - Besa
Albancima je u prvom kolu pala sjekira u med. Ethnikos Achnas je momčad uvijek raspoložena za konstruktivne razgovore, dok će Besa malo teže, kako bi to rekli naši političari, uspostaviti dijalog sa Švicarcima. Jedino pitanje je pitanje motiva Grasshopersa, ako ih imalo zanima Intertoto, Besa će dobiti po tamburi.

Ekranas - Rosenborg
Litavci se ozbiljno pripremaju za utakmicu s Rosenborgom, čak su prodali i utakmicu u Baltičkoj ligi glavni sponzor koje je kladionica. Dobro, dosta gluposti, Rosenborg će ih razvaliti (osim ako neće), iako 1.65 u gostima baš i nije briljantan koeficijent.

OFK Beograd - Panionios Atena
Ovo će biti poslastica dana u nedjelju, nemam pojma tko će pobijediti, nadajmo se da ćemo saznati na vrijeme u nedjelju, koeficijenti su odlični kako god okreneš.

Riga - Bohemians
Šuška se šuška da je Riga u financijskim problemima, dok je s druge strane Bohemians nabrijan na Intertoto što su pokazali u prvom kolu protiv Velšana. Mislim da će ovo Irci bez problema dobiti, samo me muči pomalo velik koeficijent od 2.30. Ah ništa, vidjet ćemo u nedjelju.

Što se tiče kontraargumentiranja kolumni šutirajuće dame, evo više neću, sad ti draga moja Željka malo prokomentiraj ovu moju temu.

Za kraj bih samo još jednom zamolio nadležne da nam ostave Intertoto s našim borbenim sloganom - Intertoto je vrijedniji neg' loto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!