Nogomet

Pizarro i Farfan amnestirani

Maja Giljanović • subota, 05.07.2008.
Pizarro i Farfan amnestirani

Peru je na 18 mjeseci suspendiranima Claudiju Pizarru i Jeffersonu Farfanu ukinuo kaznu te se dvojac efektno odmah može staviti na raspolaganje izborniku Jose Del Solaru...

Chelseajevom Pizarru i novopečenom napadaču Schalkea Farfanu priključit će se i obrambeni Almerije Santiago Acasiete, a danak će na koncu u cijelosti platiti samo Andres Mendoza.

Peruanski je nogometni savez trojici po mnogočemu ključnih figura nacionalne momčadi umanjio kazne na tri mjeseca, a s obzirom da je suspenzija počela teći 7. travnja kroz dva dana izgrednici - demolirali su, naime, hotel nakon slavnog remija (1:1) protiv Brazila u kvalifikacijama za SP 2010. u studenom lani - se mogu javiti Del Soleru.

Savez je ujedno svu četvoricu kaznio novčano s 10.000 dolara, a novac će se donirati u humanitarne svrhe.

Peru je inače u CONMEBOL-ovim kvalifikacijama za JAR 2010. trenutno na posljednjem mjestu - na kontu imaju samo tri boda nakon šest utakmica, a u zadnjem ih je kolu sa 6:0 osramotio Urugvaj. Posljednji je put, pak, Peru Svjetsko prvenstvo izborio još 1982. u Španjolskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!