Vodeni sportovi

Crnogorci prva "set-lopta"

Bernard Jurišić • nedjelja, 06.07.2008.
Crnogorci prva "set-lopta"
Foto: Sandro Donda

Pobjeda protiv Španjolske unijela je mir u redove svjetskih vaterpolskih prvaka. Naredni protivnik hrvatske reprezentacije je Crna Gora, koja je prva "set-lopta" za prolaz u četvrtfinale...

Domaćini Europskog prvenstva osjetili su snagu aktualnih svjetskih prvaka. Momčad Ratka Rudića odigrala je puno bolji utakmicu nego one otvarajuće protiv Mađara i pokazala da su se redovi počeli polago slagati, a akcije uštimavati.

Skupina A, 3. kolo

Mađarska - Grčka 12:30h
HRVATSKA - Crna Gora 18h
Španjolska - Slovačka 21h

To je odlična vijest uoči našeg trećeg izazova, utakmice protiv Crnogoraca koji su ubilježili pobjede protiv Španjolaca i Grka. Obje utakmice bile su uzbudljive do završnih minuta, a Grcima su Crnogorci praktično "oteli" pobjedu sjajnom završnicom. Grci su prokockali prednost od dva pogotka tri minute prije kraja i peterac za izjednačenje u zadnjoj minuti.

Čvrsta i tjelesno odlično pripremljena crnogorska momčad zahtjevat će od Rudićeve družine još jedan korak više u kvaliteti i organizaciji igre, a pobjeda bi nam praktično otvorila vrata četvrtfinala. Pitanje je hoće li Crnogorci osjetiti lagani umor nakon dvije teške i napete utakmice u dva dana?

Skupina B, 3. kolo

Rusija - Makedonija 9:30
Srbija - Rumunjska 11h
Italija - Njemačka 19:30h

Naša momčad raspolaže većim arsenalom kvalitetnih igrača, a i utakmice protiv Mađarske i Španjolske nisu nas previše mentalno ispraznile. Stručni stožer uspio je održati svježima sve naše najvažnije igrače, a stroj koji je pomeo konkurenciju na Svjetskom prvenstvu prošle godine iz utakmice u utakmicu bi trebao izgledati sve bolje.

Ostali susreti nude tek jedan pravi derbi. Grci protiv Mađara hvataju slamku spasa za ostanak u igri, a Španjolci će vjerojatno prve bodove ubilježiti protiv Slovačke.

U drugoj skupini Srbi bi trebali popravljati gol-razliku na Rumunjima, Talijani su favoriti protiv Nijemaca, a hrvatsko-srpsko-crnogorska momčad Makedonije pokušat će iznenaditi neuvjerljive Ruse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!