Vodeni sportovi

Hall Jr neće braniti naslov

Maja Giljanović • nedjelja, 06.07.2008.
Hall Jr neće braniti naslov
Foto: Davor Sajko

Olimpijski pobjednik Gary Hall Jr na 50 metara slobodno ispred našeg Duje Draganje neće braniti olimpijsku krunu nakon što je na olimpijskim trialsima u Omahi ostvario četvrto vrijeme kvalifikacija...

33-godišnji Hall Jr koji je tijekom karijere osvojio ukupno i s štafetama okruglo deset olimpijskih odličja (pet zlata, tri srebra i dvije bronce) otplivao je 50-icu u vremenu 21.91 - 44 stotinki sporije od američkog rekorda Weber-Galea koji je u polufinalu srušio rekord Cullena Jonesa - trećeplasirani, pak, u finalu ga je prethodno u kvalifikacijama preoteo upravo Hallu.

Pobjedu je pred čak 13.717 gledatelja odnio Garrett Weber-Gale (21.47), a vizu za Peking je drugim mjestom čekirao i Ben Wildman-Tobriner (21.65) ispred nes(p)retnog Jonesa koji je krivim ulaskom u cilj u zadnjem zaveslaju izgubio Peking.

Hall je prije četiri godine u Ateni inače bio najstariji američki plivač u povijesti - kao 29-godišnjak je, naime, obranio olimpijsko zlato iz Sydneyja 2000. godine i to s 21.93 ispred našeg Duje Draganje kojeg je nadmašio za sićušnu stotinkicu sekunde (21.94).

100 delfin je krenulo očekivano - Ian Crocker je sprinterski krenuo silovito i vodio na okretu samo da bi u reprizi finala OI u Ateni MIchael Phelps stigao svjetskog rekordera (50.89 naspram 51.62). Crocker je barem uspio obraniti drugo mjesto ispred Gila Stovalla na trećem: "Jedini cilj bio mi je osigurati svoje treće OI. Pobjeda i(li) rekord me trenutno ne zanimaju", izjavio je poslije utrke nekadašnji (iz Barcelone i Montreala) svjetski prvak.

Dara Torres i dalje je "čuđenje u svijetu" - 41-godišnjakinja je na 50 slobodno - 24.38 - srušila jučer u polufinalu američki rekord Jessice Hardy.

Katie Hoff je kao nježnija Phelpsova verzija na 800 metara stigla do petog trijumfa - 19-godišnjakinja je (8:20.81) za gotovo pet sekundi na drugom mjestu ostavila svjetsku prvakinju iz Melbournea Kate Ziegler.

A točku na i je na 200 leđno postavila Margaret Hoelzer - američka je rekorderka, naime, 30 stotinki (2:06.09) spustila dojučerašnji svjetski rekord Kirsty Coventry, a krasan je rezultat drugim mjestom ostvarila i najmlađa članica plivačke reprezentacije SAD-a Elizabeth Beisel koja će na svojim prvim OI karijere plivati i na 100 i na 200 leđno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!