Nogomet

Vladimir Weiss preuzeo Slovačku

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.07.2008.
Vladimir Weiss preuzeo Slovačku
Foto: Sandro Donda

Slovački nogometni savez imenovao je danas nasljednika Jana Kocijana - nacionalnu momčad će sljedeće dvije godine voditi nekadašnji i sam reprezentativac - Vladimir Weiss...

43-godišnjak je stigao umjesto Kacijana kojem očekivano nije produžen ugovor poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Euro, a Weissu će naprotiv njegov biti automatski produljen na još dvije godine ukoliko izbori plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Weiss je nekadašnji igrač bratislavskog Intera, a ubilježio je 19 nastupa za Čehoslovačku i primjerice sudjelovao na SP 1990. u Italiji te 12 za Slovačku.

Kao trener je, pak, s Petržalkom osvojio naslov prvaka i 2006. igrao u skupini Ligi prvaka nakon što su iznenađujuće u drugom odnosno trećem pretkolu (u prvom su eliminirali minorni Kairat iz Almatyja) izbacili Celtic i Pertizan.

Trenutačno 55. reprezentaciju Fifinog rankinga inače u kvalifikacijama za JAR očekuju Češka, Poljska, Sjeverna Irska, Slovenija i San Marino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!