Vodeni sportovi

Grci moraju pasti

Hrvoje Vuković • utorak, 08.07.2008.
Grci moraju pasti
Foto: Sandro Donda

Splet rezultata u ludoj skupini A vaterpolskog EP-a doveo je prve tri reprezentacije u pomalo čudnu situaciju. Naime, kolo prije kraja razigravanja po skupinama, Mađarska, Hrvatska i Crna Gora imaju isti broj bodova i istu gol razliku u međusobnim susretima...

Skupina A

Slovačka - Crna Gora 9:30
Grčka - HRVATSKA 18:00
Španjolska - Mađarska 21:00

Kolo prije kraja prvog dijela Europskog prvenstva, u skupini A čak tri momčadi nagužvale su se u samom vrhu sa devet bodova - Mađarska, Hrvatska i Crna Gora. U posljednjem kolu Crnogorci će sigurno deklasirati Slovake, mi ne bi trebali imati previše problema s već otpalim Grcima, a za očekivati je i da Mađari poraze domaćina Španjolsku. I što onda? Situacija je sljedeća. Ukoliko sve tri vodeće reprezentacije ostvare pobjede u posljednjem kolu imat će isti broj bodova.

Sljedeći kriterij su međusobni susreti te tri momčadi gdje također imamo isti broj bodova i istu gol razliku (Mađarska 19:19, Hrvatska 16:16, Crna Gora 16:16). Zbog više postignutih golova Mađarima bi pripalo prvo mjesto, dok bi se u slučaju Hrvatske i Crne Gore gledao sljedeći kriterij - ukupna gol razlika. Kolo prije kraja Hrvatska ima plus 14, a Crnogorci plus dva. No, mi imamo daleko težeg protivnika - Grčku, dok južni susjedi imaju šansu napuniti slabašnu Slovačku.

Druga momčad iz naše skupine vjerojatno će ići na Njemačku, dok će treći igrati s poraženim iz susreta Italija - Srbija, dakle vjerojatno s Talijanima. No, prije svih mogućih kalkulacija potrebno je uljudno ispratiti Grčku koja je namučila Crnogorce i imala peterac za izjednačenje, a kao tvrd orah pokazali su se i Španjolcima. Na našu sreću, Grci nemaju ni teoretske šanse za četvrtfinale i teško je za povjerovati da će ići na glavu. Za njih je EP praktički gotovo i već se mogu okrenuti pripremama za OI.

Skupina B

Njemačka - Makedonija 11:00
Rusija - Rumunjska 12:30
Italija - Srbija 19:30

U ostalim utakmicama u skupini A Crna Gora će tražiti barem plus 13 za bilo kakve šanse za drugo mjesto u slučaju naše pobjede nad Grcima, dok će Španjolci pokušati napraviti čudo i ugurati se među prve tri momčadi na račun jakih Mađara. U drugoj skupini Srbija traži pobjedu protiv Italije za prvo mjesto, Makedonci će pokušati iznenaditi Nijemce, a Rumunjska i Rusija igrat će za prestiž.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!