Nogomet

Vidošić Šimunićevim stopama?

Antonija Pavlić • utorak, 08.07.2008.
Vidošić Šimunićevim stopama?
Foto: Davor Sajko

21-godišnji Australac hrvatskih korijena neočekivano nije pozvan u momčad koja će u Pekingu braniti boje Socceroosa. Iako je izgurao veći dio kvalifikacija u kojima je bio jedan od ključnih igrača, a već dvije godine pruža konstantno dobre partije u zeleno-žutom dresu, izbornik Graham Arnold nije mu poklonio povjerenje već je za tu poziciju odabrao iskusnog Archieja Thompsona...

Vidošić nije skrivao svoje razočaranje nepozivanjem u mladu vrstu za koju nastupa od 2006. godine. Izbornik je Vidošićevo nepozivanje pokušao objasniti na čudan način, tvrdeći kako mladi igrači neće biti u stanju podnijeti velike vrućine koje vladaju u Beijingu.

Mladi napadač Nürnberga spremno je na to uzvratio kako je Australija sve svoje domaće utakmice odigrala po vrlo velikim vrućinama. Zbog toga bi pravi razlog njegovog nepozivanja trebalo tražiti negdje drugdje. Naime, Vidošić za A reprezentaciju Australije nije upisao ni jedan nastup te još može nastupiti za drugu reprezentaciju. Naravno, bila bi to reprezentacije Hrvatske, a Vidošić, kako kaže, ne bi imao ništa protiv toga. "Prvo i najvažnije, želio bih igrati za Australiju, ali ne želim odbaciti mogućnost da jednog dana zaigram za Hrvatsku. Kako sada stvari stoje, ova situacija s australskom reprezentacijom visi u zraku i ne puni me samopouzdanjem".

Iako se mnogi slažu u činjenici da je Vidošić zaslužio svoje mjesto među Klokanima, ništa nije pomoglo. Izbornik je ostao hladan na sve primjedbe te će Vidošić svoju priliku morati potražiti negdje drugdje. Možda i na drugom kontinentu. "Mislim da sam u ove dvije godine koliko sam u krugu reprezentacije, barem onih mlađih uzrasta, dokazao da sam dobar i koliko bi želio igrati za nacionalnu momčad."

Mladi bi napadač tako mogao slijediti put starijeg i iskusnijeg kolege Josipa Šimunića koji je iako je rođen u Canberri odmah prihvatio poziv u izabranu hrvatsku vrstu, te je do sada upisao 65 nastupa. Trenutno član njemačkog drugoligaša Nürnberga, Vidošić je karijeru započeo u Queensland Roaru od kuda je 2007. stigao u Njemačku. Za Nürnberg je nastupio tek četiri puta, dok je za australsku U20 i U23 reprezentaciju upisao 16 nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!