Nogomet

"Nismo najbolji na svijetu"

Antonija Pavlić • utorak, 08.07.2008.
"Nismo najbolji na svijetu"
Foto: EPA

Luis Aragones sa Španjolskom je nakon 44 godine osvojio europsko prvenstvo. Unatoč velikom uspjehu nije se zadržao na izborničkoj poziciji. Odmah je po završetku preselio u Tursku gdje će sljedeće dvije godine voditi Fenerbahče. Sada se, nakon svega, u miru i s trofejem u džepu još jednom osvrnuo na igru Furije na EP-u te progovorio o neočekivanom Raulovom nepozivanju u reprezentaciju...

Najbolji strijelac u povijesti španjolske reprezentacije nije bio dio momčadi koja se okitila naslovom europskog prvaka. Iako je dugo čekao na to, postizao golove i vodio Furiju kroz sve godine reprezentativnog staža, nije dočekao europsku kolajnu. U tome ga je spriječio izbornik Luis Aragones ne uputivši mu poziv na Europsko prvenstvo. Iako mu je na leđima već 31., u Real Madridu i dalje postiže golove; protekle je sezone, čak, ponio titulu prvog strijelca Primere.

"Nitko nije nedodirljiv, niti jedan nogometaš. Postoje igrači koje javnost voli, koje mediji i navijači žele progurati u sastav. Pri svojoj odluci čovjek mora ostati čvrst i nastaviti s onima koje je izabrao i imati povjerenja u njih. Moguće je da je Raul jedan od najboljih španjolskih nogometaša svih vremena, no moje su misli bile uperene u one koji su mogli napraviti više", pokušao je Aragones objasniti svoju odluku o izboru napadača za kontinentalnu smotru.

Iako su ih mnogi mediji i stručnjaci, a i sam izbornik nakon Europskog prvenstva svrstavali u red najboljih svjetskih reprezentacija, sada kada je glava hladna, više ne smatra da Furija može na vrh svijeta. Ispred nje su kaže, Brazil i Argentina. "Odigrali smo sjajan turnir, no postoji barem četiri ili pet momčadi koje igraju nogomet na višoj razini od nas".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!