Ostali sportovi

Croatia osvojila Županijski Kup

Ivana Jurica • utorak, 08.07.2008.
Croatia osvojila Županijski Kup
Foto: Ivana Jurica

Boćari Croatije osvajači su Županijskog Kupa Šibensko–kninske županije. Oni su u finalu pobijedili prvoligaša Solaris rezultatom 7:2, te će ovog vikenda u Zagrebu igrati na završnici Kupa Hrvatske …

Od 12 momčadi koliko ih se prijavilo za natjecanje četiri su bile oslobođene nastupa u prvom kolu: prvoligaš Solaris, drugoligaš Croatia, te dva vodeća kluba Županijske lige, Kijevo i Čista Velika. Igralo se u četiri discipline: dva puta krug, par i pojedinačno, s tim da je pobjeda u paru donosila tri boda, a pobjeda u svim preostalim disciplinama dva boda.

Ono što je i bilo očekivano i ostvarilo se: četiri najbolje momčadi izborile su nastup u polufinalu. A tamo Solaris i Croatia nisu imali nikakvih problema protiv županijskih ligaša. S uvjerljivih 9:0 Solaris je pobijedio Čistu Veliku, dok je Croatia identičnim rezultatom pobijedila Kijevo.

U finalu je Croatia bila također uvjerljiva, izgubila je u samo jednoj disciplini (rezultat 7:2). Dragan Jurica je u krugu bio bolji od Davora Begure rezultatom 18:13, dok je u drugom krugu Solarisov Petar Klinčić bio bolji od Renata Markoča rezultatom 23:20. U pojedincu Croatijin Darko Markoč je s 13:7 bio bolji od Jose Bašića. Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Croatijin par Marko SkejoŠime Prtenjača protiv Jadrana Lovrića i Mate Kesića (rezultat 13:1).

Zlatne medalje i pehar pobjednicima, kao i srebrne medalje boćarima Solarisa, uručio je Rajko Žižić, predsjednik Županijskog boćarskog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!