Košarka

Brazilci održali lekciju

Branimir Korać • utorak, 08.07.2008.
Brazilci održali lekciju
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatska košarkaška reprezentacija razočarala je u drugom nastupu na ovogodišnjem Acropolis Cupu. Nakon što je jučer tijesno svladana Australija, danas su naši reprezentativci poraženi uvjerljivo od Brazila 86:77...

Acropolis Cup, 2. kolo

Brazil - Hrvatska 86:77 (24:19, 53:39, 73:58)

Brazil: Marcelo Machado (12), Eduardo Machado, Murilo Becker (12), Ricardo Probst (2), Fulvio Chiantia (5), Marcelo Huertas (12, 8 asistencija), Alex Garcia (5), Marcus Vinicius, Rafael Araujo (7), Joao Batista (9), Jonathan Tavernari (11), Tiago Splitter (11, 11 skokova).

Hrvatska: Roko Leni Ukić (5), Davor Kus (11), Marko Popović (6), Marin Rozić (6 skokova), Nikša Prkačin (17), Marko Tomas (4), Krešimir Lončar (4), Sandro Nicević (9, 5 skokova), Damir Markota (21), Marko Banić, Dalibor Bagarić, Branimir Longin.

Slobodna bacanja: Brazil 17/22, Hrvatska 16/20

Šut za dva: Brazil 21/38, Hrvatska 20/33

Šut za tri: Brazil 9/23, Hrvatska 7/25

Prekršaji: Brazil 19, Hrvatska 24

Skok (obrana+napad): Brazil 21+9, Hrvatska 23+13

Asistencije: Brazil 20, Hrvatska 18

Izgubljene lopte: Brazil 9, Hrvatska 15

Osvojene lopte: Brazil 10, Hrvatska 6

Blokade: Brazil 2, Hrvatska 0

Dosta loših i jedna dobra vijest za izbornika Repešu nakon druge utakmice na Acropolis Cupu. Brazil je potpuno nadigrao našu reprezentaciju i na kraju zasluženo slavio 86:77. Malo toga je funkcioniralo u našoj igri, a posebno se to odnosi na obranu u prvom poluvremenu koja je bila porozna o čemu svjedoče i 53 primljena poena.

Dobra vijest je odlična igra Damira Markote koji se jednostavno prošle sezone u Žalgirisu preporodio i sada to pokazuje i u reprezentaciji. Vrlo dobar bio je i kapetan Nikša Prkačin, no ostali su većinom podbacili. Nicević je dobro krenuo pa ušao u probleme s osobnim pogreškama, Kus je još nešto odigrao i to je uglavnom to.

Ponovno bez Zorana Planinića i Stanka Baraća, Repeša je utakmicu otvorio petorkom Ukić, Kus, Rozić, Banić, Bagarić. Brazil je vrlo brzo pokazao kako će biti težak protivnik i od 4:4 otišao je na 11:4 te stvorio prvu značajniju prednost. Hrvatska se ipak uspjela kratko vratiti i to zahvaljujući Prkačinu i Markoti koji preokreću rezultat i odvode Hrvatsku do vodstva 19:17. Ipak, završnica prve četvrtine ponovno pripada Brazilcima, konkretnije Marcelu Machadu koji odvodi Brazil do vodstva 24:19.

Ništa se nije promijenilo u drugoj četvrtini. Čak štoviše, Hrvatska je u tom razdoblju odigrala vrlo loše, primila je čak 29 poena i Brazil je pobjegao na 14 poena viška. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Brazila 53:39, a tek su Markota (deset) i Prkačin (11 poena) malo odskočili. Trica je bila vrlo loša (2/11), dok su Brazilci s druge strane bili na iznad 50 posto ubačaja za tricu te s vrlo raspoloženim Marcelinhom Huertasom koji ih je vukao s deset poena i sedam asistencija.

Na startu drugog dijela Huertas, Machado i Splitter nastavljaju s odličnom igrom i Brazil sredinom treće četvrtine ima najviših 59:41. Do kraja tog razdoblja igre Hrvatska je uspjela malo smanjiti rezultat i približiti se granici od desetak poena zaostatka. U posljednjoj dionici pokušalo se vratiti u utakmicu, međutim previše pogrešaka i premalo raspoloženih igrača onemogućili su takav epilog te je Brazil sačuvao prednost i zasluženo slavio.

U srijedu hrvatska reprezentacija od 21 sat igra protiv domaćina turnira Grčke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!