Vodeni sportovi

Talijanska uvertira za Crnu Goru

Hrvoje Vuković • srijeda, 09.07.2008.
Talijanska uvertira za Crnu Goru
Foto: Sandro Donda

Pukli smo. Utakmica protiv Grka otkrila je kako se ne igra vrhunski vaterpolo. Soliranje, bezidejnost, neuigranost, sve to isplivalo je na površinu protiv nemotivirane Grčke. No, ipak veseli da smo se i takvi spasili poraza. Rudić mora zasukati rukave. Pod hitno. Stiže Italija, s kartom za polufinale. U jednom smjeru...

Naravno, Olimpijske igre. Svi pričaju o tome. Ali pripremaju se i drugi. To nije isprika. Dok ne osvojimo zlato u Pekingu. Onda prihvaćamo. Sada nas, nakon par dobrih i par loših izdanja, u četvrtfinalu Europskog prvenstva čeka Italija. Italija koja je imala 7:4 protiv Srbije. Italija koja igra. Igra dobro. Ovakve polu-predstave kao protiv Grka ili Mađara značit će propast i ništa više.

Četvrtfinale

Mađarska - Njemačka 19:30
HRVATSKA - Italija 21:00

Lista hrvatskih razočaranja je velika. Dobro, razočaranje je teška riječ. Lista onih koji mogu više. Puno više. Zato su centri konačno proradili. Puno više izborenih pozicija, čak i golova. Barač igra, proigrava, zabija, Burić također, Vićan je na razini. Ostali moraju više - za medalju. Koliko god druga skupina bila lakša od naše, Talijani su ipak iznenadili. ne toliko rezultatima, koliko igrom. Gallo, Presciutti, Mistrangelo, potom Mangiante i Sottani igraju odlično. Uz "poludjelog centra Calcaterru konačno djeluju kao momčad. Iako još plaču za Rudićem i medaljama koje im je poklonio. I ne skrivaju to. Il grande Rudić uzviknut će.

I baš zato nagrnut će svom snagom. Nemaju što izgubiti protiv svjetskih prvaka. No, i mi vjerujemo. Ratko nas je naučio kako. Sve do sada bila je samo uvertira za ono pravo. Guranje i laktarenje za startnu poziciju u prvom redu. Padnu li Talijani, do medalje nas dijele još samo Crnogorci koji se već odmaraju u polufinalu. Objektivno, drugi naš zajednički ples ne bi trebao izostati; samo ako ne potrgamo violine kao protiv Grka.

U drugom četvrtfinalu, Mađari nakon poraza od Crne Gore i tijesne pobjede protiv Španjolaca također pokazuju znakove podvojene ličnosti, ali Nijemci ne bi trebali biti problem. Pravi izazov bit će im Srbija koja također već ljenčari u polufinalu. U razigravanju od sedmog do 12. mjesta, Rusi će u borbu s Grcima, a Slovaci s Rumunjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!