Nogomet

Trezeguet odustao od reprezentacije

Maja Giljanović • srijeda, 09.07.2008.
Trezeguet odustao od reprezentacije

Juventusov, a pod Raymondom Domenechom povremeni francuski reprezentativac David Trezeguet ne misli se odazivati na njegove eventualne pozive i stavlja kraj na svoju karijeru u reprezentativnom dresu...

Trezeguet za kojeg usprkos 20 golova lani u Serie A nije bilo mjesta među Domenechovom 23-ojicom na Euru u reazgovoru je za La Gazzettu dello Sport, naime, obznanio odluku i kao isključivog krivca za nju naveo upravo izbornika Les Bleusa: "Savez je Domenechu izglasao povjerenje što je meni automatski znak da dignem sidro. Pod njegovim vodstvom Francuska se preobrazila u momčad koja igra nogomet sasvim suprotan onom kojem ja težim, a mjesta za obojicu nema".

Još je uputio kritiku Savezu: "Previše je tu politikanstva za moj ukus. Umjesto da su poslušali glas navijača"..."

Trezeguet žali, ali navodi: "Odluka je konačna" čime se nekadašnji igrač još i argentinskog Platensea te Monaca (pet sezona s kojim je osvajao i Le Championnat), a trenutačno zadnjih osam Juvea, oprašta nakon okruglo 10 godina.

Debitirao je, naime, na Saint Denisu protiv Španjolske 1998., 71 je utakmicu odigrao i 34 se puta upisao među strijelce, a osvojio je SP '98. te EP 2000. - s tim da će mu Belgija i Nizozemska ostati u posebnoj uspomeni jer upravo je njegovim golom u produžecima u finalu poražena Italija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!