Vodeni sportovi

Pobjede Rusije i Rumunjske

Hrvoje Vuković, Vedran Babić • srijeda, 09.07.2008.
Pobjede Rusije i Rumunjske
Foto: Sandro Donda

U razigravanju od sedmog do 12. mjesta na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Malagi, reprezentacija Rusije upisala je prvu pobjedu na turniru, svladavši nemotiviranu Grčku, dok je u tvrdom dvoboju Rumunjska izvukla minimalnu pobjedu nad Slovacima…

Grčka - Rusija

Grci su se očito ispuhali u utakmici s Hrvatskom te se okrenuli pripremama za Olimpijske igre, jer teško je drugačije objasniti poraz od daleko slabijih Rusa, kojima je ovo posljednje veliko natjecanje ove godine, budući da se nisu plasirali na OI. Grci su svoj prvi gol zabili u drugoj četvrtini, a iako su na poluvrijeme otišli s minimalnim zaostatkom (2:3), u nastavku su Rusi bili ti koji su dominirali i na kraju zasluženo slavili sa 9:4.

Grčka zvijezda, Georgios Afroudakis, također je priznao kako je njegova momčad mislima već izvan turnira: "Naš cilj je bio ući među šest najboljih, no nakon što nismo uspjeli, jednostavno smo psihički pali. Ipak, to ne bi smjela biti isprika za današnju lošu igru. Moramo igrati bolje, s tim da su Rusi odigrali odličnu obranu". Ruski izbornik Sobčenko konačno je imao razloga za veselje: "Ovaj smo trenutak čekali od početka. Konačno smo došli do pobjede. Bilo je to sjajno iskustvo za ovu mladu momčad i mislim da će im ovo podići samopouzdanje".

Europsko prvenstvo, razigravanje od 7. do 12. mjesta, 9.7.:
Grčka - Rusija 4:9 (0:1, 2:2, 1:3, 1:3)

Slovačka – Rumunjska

Ni u svojoj šestoj utakmici na prvenstvu Slovaci nisu uspjeli doći do pobjede. Dapače, upisali su i šesti poraz i to od, za njih dovoljno jakih Rumunja. Slovačka je, doduše, igrala sasvim solidno i čak povela s 5:3 početkom treće četvrtine, ali izabranici Ante Nakića ipak nisu uspjeli još dugo zadržati taj nivo igre. Rumunjska iskorištava takvu situaciju, do kraja te dionice poravnava rezultat na 5:5, da bi u posljednjoj četvrtini konačno odlučila susret u svoju korist. Ovom pobjedom Rumunji su si osigurali dvoboj sa Španjolcima za sedmo mjesto u petak.

Izbornik Corneliu Rusu bio je ponosan na svoje igrače: ’’Moji momci su pokazali karakter kada su zaostajali dva pogotka sredinom utakmice i kada su se vratili. To mi se jako svidjelo.’’ Nakić i Slovačka već duže vremena na ovom prvenstvu igraju sporedne uloge: ’’Teško je držati korak sa šest ili sedam najboljih reprezentacija svijeta koje su ovdje. Danas smo, pak, igrali jako dobro, pogotovo u obrani. Kontrolirali smo utakmicu, ali nismo imali sreće u završnici.’’

Europsko prvenstvo, razigravanje od 7. do 12. mjesta, 9. 7.: Slovačka – Rumunjska 6:7 (1:2, 3:1, 1:2, 1:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!