Vodeni sportovi

"Barakude" u polufinalu

Ivana Jurica • srijeda, 09.07.2008.
"Barakude" u polufinalu
Foto: Sandro Donda

Vaterpolisti Hrvatske pobjedom nad Italijom (8:7) izborili su plasman u poluzavršnicu Europskog prvenstva u Malagi. Prve tri četvrtine sve je bilo idealno, imali smo tri pogotka prednosti, a onda su Talijani u posljednjih osam minuta došli do minus jedan. Imali su i posljednji napad za izjednačenje, ali srećom nisu pogodili, pa će Hrvatska u polufinalu igrati protiv Crne Gore …

Hrvatska – Italija 8:7 (4:2, 0:0, 3:2, 1:3)

Malaga, plivački centar

Hrvatska: Vićan, Burić, Bušlje, Vrdoljak 1, Kunac, Joković 1, Smodlaka, Đogaš 2, Marković, Barać 1, Hinić 1, Bošković 2, S. Sukno, trener: Ratko Rudić.

Italija: Tempesti, Gallo, Binchi, Gitto, Giorgetti 1, Felugo 3, Mangiante 1, Presciutti, Bencivenga, Calcaterra 1, Sottani, Mistrangelo 1, Violetti, trener: Paolo Malara.

Suci: Sergei Naumov (Rusija) i Ulrich Spiegel (Njemačka)

Hrvatski su vaterpolisti, za razliku od jučerašnje utakmice protiv Grčke, u dvoboj protiv Talijana ušli puno angažiranije. Vidjelo se to već u prvom napadu kad je Samir Barać iskoristio prvog igrača više. Sljedeći napad donio je povećanje hrvatske prednosti: ponovno je Smodlaka izborio igrača više, a ovaj se put u ulozi strijelca našao Miho Bošković. Igrač više odlično je funkcionirao u otvaranju utakmicu, pa je Bošković iskoristio i treću takvu priliku za novi gol u talijanskoj mreži.

Prvi gol za Talijane postigao je njihov najraspoloženiji igrač Felugo sredinom druge četvrtine. Ubrzo nakon toga Talijani koriste i svog igrača više i dolaze do 3:2. Ali Hrvatska na prvi predah ipak odlazi s dva pogotka prednosti: mrežu Tempestija pogodio je Igor Hinić.

Za razliku od vrlo efikasne prve četvrtine u drugoj nije pao niti jedan pogodak, a Hrvatska je propustila realizirati i peterac. I jedni i drugi promašili su po nekoliko prilika s igračem više. Na samom isteku četvrtine Hrvatska je dobila priliku iz peterca, no, drugi pokušaj Boškovića zaustavila je vratnica.

U trećoj četvrtini ponovno su počeli padati golovi. Felugo je svojim drugim golom Italiju doveo do minus jedan (4:3). Đogaš u idućem napadu realizira igrača više, ali na isti način odgovara i Italija (Giorgetti). Do kraja četvrtine Hrvatska je postigla još dva pogotka, Đogaš s lijeve i Joković s desne strane pogodili su za 7:4, s tim da je talijanski vratar na samom isteku četvrtine obranio čisti zicer Đogašu.

U posljednjih osam minuta minuta ušlo se s tri gola prednosti hrvatske reprezentacije, ali do kraja smo ipak strepili od mogućeg izjednačenja. Nakon Vrdoljakova pogotka za 8:5 Vićanovu mrežu pogodili su Felugo i Calcattera i Italija je bila na samo jednom pogotku zaostatka. Imali su i kompletan zadnji napad, ali hrvatska mreža nije se zatresla što je značilo da je Hrvatska izborila nastup u polufinalu gdje je već čeka reprezentacija Crne Gore koju smo pobijedili u skupini.

Najefikasniji u redovima svjetskih prvaka bili su Bošković i Đogaš, dok je kod Talijana najbolji bio trostruki strijelac Felugo.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale:
Hrvatska – Italija 8:7 (4:2, 0:0, 3:2, 1:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!