Vodeni sportovi

"Lako je igrati protiv Italije"

Hrvoje Vuković • srijeda, 09.07.2008.
"Lako je igrati protiv Italije"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska je ispunila obećanje. Točnije, Ratko Rudić. Naši su vaterpolisti ponovno u igri za medalje, a novi korak prema postolju napravljen je danas na račun Italije koja je mogla do izjednačenja, budući da joj je pripao posljednji napad, no sveukupno bolji dojam ipak su ostavili Hrvati...

"Dobro smo krenuli, no kada smo napravili tri gola razlike počeli smo samo misliti na čuvanje tog rezultata, čime smo pomogli Talijanima da se vrate u utakmicu. No, iskontrolirali smo utakmicu do kraja i pobijedili. Nije bitno na koji način, bitno je da smo u polufinalu", poručio je izbornik Ratko Rudić.

Mile Smodlaka očito voli igrati protiv ovakvih momčadi: "U biti je vrlo lako igrati protiv Italije. Samo ih morate isprovocirati i ako su suci pažljivi, imat ćete puno puta igrača više. Sada se moramo spremiti za polufinale i Crnu Goru. Pobijedili smo ih već u skupini i mislim da smo ipak za nijansu bolji od njih".

Talijanski izbornik Paolo Malara razlog poraza vidio je u lošem prvom dijelu, no zadovoljan je jakom psihom svojih igrača koji su prema njegovom mišljenju u posljednje dvije četvrtine prikazali najbolji vaterpolo od početka natjecanja. Maurizio Felugo također nije bio pretjerano razočaran: "Ovo je bio naš drugi tijesni poraz zaredom, no, ruku na srce, protiv dvije najbolje svjetske momčadi. Unatoč tome pokazali smo da možemo igrati na najvišem nivou što je dobar znak za predstojeće Olimpijske igre".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!