Nogomet

Tajland želi Reida

Maja Giljanović • četvrtak, 10.07.2008.
Tajland želi Reida
Foto: Sandro Donda

Nogometni savez Tajlanda blizu je finiširanja pregovora s nekadašnjim engleskim reprezentativcem Peterom Reidom te bi se bivši menadžer Cityja, Sunderlanda, Leedsa i Coventryja te izbornik engleske U-21 reprezentacije mogao u sljedećim satima naći na klupi posrnulih u kvalifikacijama za SP 2010. "Slonova"...

Predsjednik Saveza Makudi Worawi je potvdio: "Peter Reid je naša jedina opcija i momentalno smo blizu dogovora. Ponuđen mu je višegodišnji ugovor i odriješene ruke, a sve s ciljem odlaska na Svjetsko prvenstvo 2014. godine".

"Reid je bio vrhunski igrač, a kao trener je visoko kvalificiran. Mi želimo njega, on želi nas - razgovori bi skoro trebali uroditi plodom", zaključio je Worawi.

Dojučerašnji je tajlandski izbornik Charnwit Polcheewin dao ostavku odmah po eliminaciji iz kvalifikacija za JAR prošlog mjeseca i to nakon stravično loših rezultata - osvojili su, naime, zadnje mjesto u skupini s Japanom, Bahreinom i Omanom te uzeli samo bod (protiv Bahreina) u šest utakmica.

Worawi kaže: "Ne smijemo časiti ni časa nego naprotiv misliti dugoročno. Talenta nam ne nedostaje, a Peter je savršen čovjek da ga pravilno usmjeri i odvede nas u Brazil."

Reid inače zadnje tri godine apstinira - uglavnom surađuje s TV kućama i komentira utakmice, a Worawi kaže da je svejedno bio jedan od njihove samo dvije želje: Bora Milutinović nije bio u igri, Holger Osiek - Beckenbauerov asistent u osvajanju njemačkog naslova 1990. - na ponudi se, pak, zahvalio pa 52-godišnjem Englezu preostaje samo prihvatiti nesumnjivo izdašnu ponudu Tajlanđana.

Thaksin Shinawatra - milijarder, nekadašnji premijer i vlasnik Manchester Cityja - jamačno će u njoj imati upliva: "Taksin voli nogomet i sa svoje nam je strane obećao pomoć u svakom pogledu", zaključio je priču Worawi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!