Nogomet

Ulaznice za SP pravim navijačima

Antonija Pavlić • četvrtak, 10.07.2008.
Ulaznice za SP pravim navijačima

FIFA se odlučila za drukčiju distribuciju ulaznica od UEFE. Ulaznice za Svjetsko prvenstvo 2010.godine distributirat će se uglavnom preko navijačkih klubova...

Ulaznice za SP 2012. u Južnoj Africi u prodaju će krenuti početkom veljače 2009. Gledateljima iz zemalja koje će se kvalificirati na prvenstvo pripast će 12 posto od kontigenta ulaznica, dok je na prošlim svjetskim prvenstvima za njih bilo rezervirano 8 posto. Većina će ulaznica biti distribuirana posredstvom klubova navijača, a zemlje koje nemaju organizirane navijačke klubove ulaznice će moći kupiti putem internet stranica.

Predsjednik FIFA-inog odbora za raspodjelu ulaznica za svjetska prvenstva izjavio je u srijedu u Johannesburgu kako će navijači zemalja sudionica na završnom natjecanju imati priliku u mnogo većem broju pogledati svoje ljubimce. Novi sustav distribucije trebao bi zadovoljiti veliku većinu navijača, a cilj je izbjeći sukobe koji su se pojavljivali i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

"Nastojat ćemo da sve ulaznice dođu do pravih navijača, onih koji ne žale ni vrijeme ni novac da bi uživo gledali susrete za prvenstvo svijeta. U tom cilju maksimalno ćemo zaoštriti borbu protiv crnog tržišta, odnosno, preprodavača ulaznica."

Ulaznice će se prodavati u pet faza, a dodatne će se informacije moći dobiti na internetskim stranicama Fife.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!