Nogomet

L'Equipeovi kandidati

Maja Giljanović • četvrtak, 10.07.2008.
L'Equipeovi kandidati
Foto: Sandro Donda

Ugledni francuski dnevnik L'Equipe objavio je kandidate za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte, a sami novinari tipuju na Cristiana Ronalda...

France Footballovo priznanje najboljem nogometašu ići će u ruke - Manchesterovog Cristiana Ronalda (Portugal), Realovog Ikera Cassilasa (Španjolska), Liverpoolovog Fernanda Torresa (Španjolska), Barceloninog Lea Messija (Argentina) ili Zenitovog Andreja Aršavina (Rusija).

23-godišnji Ronaldo slovi za favorita broj jedan nakon vrhunske premierligaške sezone u kojoj je s Manchesterom osvojio naslov u Engleskoj i titulu europskog prvaka, a postigao je primjerice 31 gol u 34 prvenstvene utakmice. Dosad je inače od individualnih nagrada Portugalac među ostalim osvojio naslov najboljeg mladog igrača (2007.) te najboljeg igrača 2007. i 2008. u izboru Udruge profesionalnih nogometaša (PFA), a lani je u Fifinom izboru za igrača godine osvojio treće mjesto te u Uefinom izboru najboljeg europskog igrača drugo.

Za petama su mu, pak, europski prvaci - u prvom redu Casillas, ali i Torres. Lani je najboljim proglašen Kaka ispred upravo Ronalda i trećeplasiranog Messija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!