Nogomet

Nove brige za Ukrajinu

Antonija Pavlić • četvrtak, 10.07.2008.
Nove brige za Ukrajinu

Tajvanska tvrtka Archaisa Design Group, Upravnom je sudu u Kijevu podnijela tužbu protiv ukrajinskog ministarstva sporta zbog raskida 300 milijuna dolara vrijednog ugovora o obnovi Olimpijskog stadiona u Kijevu...

Nakon što je predsjednik Uefe, Michel Platini, početkom srpnja pohodio Ukrajinu te im tom prigodom dao ultimatum od tri mjeseca u kojima bi trebala dokazati da je sposobna organizirati Europsko prvenstvo 2012. godine, ukrajinsko je ministarstvo po hitnom postupku donijelo krizni plan koji je trebao ubrzati radove na Olimpijskom stadionu.

No tim su potezom Ukrajinci dobili i brigu više. Naime, tajvanska je tvrtka podnijela tužbu protiv ukrajinskog ministarstva sporta tvrdeći kako je raskid ugovora nevažeći. Ukrajinci su zabrinuti sporošću radova na stadionu odlučili prekinuti suradnju s Tajvancima, a radove bi trebala nastaviti njemačka kompanija GMP (Gerkan, Marg und Partner), ili engleska tvrtka US Foster and Partners.

Ukoliko Ukrajina ubrzo ne riješi probleme i radovi ne počnu, Uefa će im oduzeti Europsko prvenstvo koje će tada, vrlo vjerojatno u ruke europskim prvacima - Španjolcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!