Nogomet

Ćiro za kormilom BiH

HINA, Ivana Strahija • četvrtak, 10.07.2008.
Ćiro za kormilom BiH
Foto: Sandro Donda

Naš je bivši izbornik preuzeo kormilo bosanskohercegovačke reprezentacije, potvrđeno je danas na sastanku Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Napola odmetnuta bosanskohercegovačka reprezentativna vrsta dobila je novog šefa, Miroslava Blaževića. Odluka je to Nogometnog saveza te zemlje, a Ćiro je tako postao po četvrti puta izbornik neke reprezentacije.

Premda je Ćiro već najavio kako će zasjesti na klupu BiH, sve je do posljednjeg trena bilo vrlo neizvjesno, pošto se u nogometu susjedne nam zemlje svako malo "kuhaju" problemi. "Svi moramo biti jedinstveni, uključujući i publiku, ukoliko želimo napraviti rezultat koji je adekvatan talentu BiH nogometaša", rekao je Blažević večeras Televiziji BiH.

Ni u izabranoj nogometnoj vrsti situacija nije mnogo bolja, pa će prvi cilj poznatog trenera biti dovesti reprezentaciju u red, kako bi spremna dočekala kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010, koje se igra u Južnoafričkoj republici.

Nakon nedavne smjene bivšeg izbornika Mehe Kodre većina bosanskohercegovačkih reprezentativaca je najavila da će ubuduće bojkotirati nastupe za BiH sve dok se sa svojih dužnosti ne maknu sadašnji čelnici Nogometnog saveza BiH. Nedavnu prijateljskoj utakmici u Zenici protiv Azerbajdžana, koju je na izborničkoj klupi vodio Denijal Pirić, bosanskohercegovački istaknuti reprezentativci su doista bojkotirali pa su za reprezentaciju igrali uglavnom nogometaši iz Prve lige BiH koji nisu ranije bili na reprezentativnom popisu. I navijači su bojkotirali utakmicu pa je na tribinama zeničkog stadiona bilo samo stotinjak gledatelja.

Blažević je večeras rekao kako će uvjeriti sve bosanskohercegovačke nogometne reprezentativce da se vrate igrati za svoju zemlju. "Vjerujem da svi oni imaju patriotski naboj i ja ću učiniti sve da shvate kako im je čast braniti boje svoje zemlje. Ne vjerujem da ću imati ikakvih problema uvjeriti ih u to, jer nam je potrebno koncentrirati najveću kvalitetu", kazao je Blažević.

Svoj debi na izborničkoj dužnosti BiH Blažević će imati 20. kolovoza ove godine za kada je u Zenici zakazana prijateljska utakmica između BiH i Bugarske. Kvalifikacijska grupa 5 u kojoj se BiH nalazi nije nimalo laka: uz apsolutnog favorita Španjolsku tu je i odlična Turska, te Armenija, Estonija i Belgija. Prvu će kvalifikacijsku utakmicu Ćirini momci zaigrati 6. rujna, i to protiv Španjolaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!