Vodeni sportovi

Po finale!

Hrvoje Vuković • petak, 11.07.2008.
Po finale!
Foto: Sandro Donda

Cilj je ispunjen. Polufinale. Borba za medalje. Ali nije to dosta za pohlepan narod. S takvim igračinama ni ne smije biti. Nisu to bajke bez pokrića. Kad je već Zemlja pokorena, zašto ne bi bila i Europa? Crnogorci vele - zato. Namučili smo se s njima u grupi, uvaljali im peterac u posljednjoj sekundi, ovaj put neće biti ništa lakše...

U službenim utakmicama Crna Gora još samo mašta o prvoj pobjedi protiv Hrvatske. No, ovo je prva prava. Za medalju. A igraju. Stvarno igraju. Zloković na dva metra im je u ludoj formi, na njihovu žalost, muku muče s njegovom zamjenom. No, eksplodirali su drugi. Vratar Ščepanović već je u prvom našem dvoboju pokazao da je u strašnoj formi, a uništio je i Mađare što je Crnogorcima donijelo prvo mjesto u skupini. Mlađan Janović drži ekipu Petra Porobića svojim golovima, a posebno se "razbahatio" mladi Aleksandar Ivović. Fenomenalan igrač.

I nema tu puno mudrosti. Dobro se poznajemo, iako im je ovo prvo veliko natjecanje. Neki su igrali još u kapicama SiCG, s većinom su se naši susretali i u klupskim bojama, neki i igraju zajedno. Pobijedit će nijansa, unutarnja ili vanjska stativa, igrač više. Mi imamo razloga za optimizam. I za strah. Igramo zavisno kako na koju nogu ustanemo. Mađari i Grci za zaborav, Španjolci, dio Crne Gore i Italija pokazali su da znamo i možemo. A i Rudić će dodati svoju fintu, dvije. Dovoljno za pobjedu? Nadamo se.

Dosta igrača još se traži, nisu u formi potrebnoj za zlato. No i par dana odmora može donijeti čudo. Danas odlučuje - glava. Psiha. I to je element koji je Ratko preporodio. Dodajte dva sjajna centra, Vićana na golu, odlične Burića i Barača, probuđenog Vrdoljaka i Boškovića; još jedan, dvojica i - možemo puno. Možemo do finala.

A s druge strane piramide, do vrha se penju Srbija i Mađarska. Jedni drugima preko glave. Poznaju se u dušu, baš kao i snama. Nema tu igre skrivača. Pobijedit će onaj kome prvom krene, tko uhvati ritam. Srbi još pod dojmom strašne nesreće i borbe za život Danila Ikodinovića, mogu potonuti ili se dići upravo zbog te tragedije. Cijelo prvenstvo igraju za "Daču", pitanje je samo koliko su im u mislima vaterpolske kombinacije, a koliko njihov kapetan. S druge strane, Mađari igraju odlično, ali ipak za nijansu slabije od onakvih Mađara kakve očekujemo na OI. Izgubili su jedino od Crne Gore, pa ti sad budi pametan tko će tu koga. Ništa, uživajmo u vaterpolu, o finalistima ionako znamo isto koliko i baba vračara na dnu ulice. Hrvatska i...

Europsko prvenstvo, polufinale, 11.7.:
HRVATSKA - Crna Gora 19:30
Srbija - Mađarska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!