Nogomet

Queiroz novi izbornik Portugala

Vedran Babić • petak, 11.07.2008.
Queiroz novi izbornik Portugala
Foto: HB-Press-Agency

Nakon što je Luiz Felipe Scolari podnio ostavku na mjesto izbornika Portugala te se umjesto toga prihvatio klupe Chelseaja, portugalski nogometni savez pronašao je adekvatnu zamjenu. To je sada već bivši pomoćnik Alexa Fergusona u Manchester Unitedu, Carlos Queiroz...

''Jako sam ponosan i počašćen što mogu služiti svojoj zemlji. Ovo je posebna situacija u kojoj bi se svaki profesionalac poželio naći'', rekao je 55-godišnji Portugalac, koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Queirozu će ovo biti treći izazov na čelu jedne reprezentacije. Naime, 1999. bio je izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata, a od 2000. do 2002. vodio je Južnoafričku Republiku. Što se njegovog klupskog iskustva tiče, slijedila je uloga asistenta Sir Alexa Fergusona u sezoni 2002./2003., pa čak i samostalno vođenje madridskog Reala u idućoj sezoni. Potom se vratio na Old Trafford, da bi sada zbog zova svoje zemlje, ipak raskinuo ugovor s Crvenim vragovima.

Rođeni Mozambičanin na raspolaganju ima vrhunsku momčad, a hoće li njegovim dolaskom ona dobiti i ono nešto, što je potrebno svim velikim reprezentacijama, ostaje nam vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!