Vodeni sportovi

Ostala još samo borba za postolja

Vedran Babić, Antonija Pavlić • subota, 12.07.2008.
Ostala još samo borba za postolja
Foto: Sandro Donda

U posljednjim dvobojima razigravanja za niža mjesta na Europskom prvenstvu u Malagi, Rumunjska je sa 11:6 porazila Rusiju i zauzela deveto mjesto, Španjolci su uvjerljivo nadigrali Makedonce i natjecanje završili kao sedmi, dok su Talijani neuvjerljivo ali sigurno svladali Njemačku i zauzeli peto mjesto..

Rumunjska - Rusija

Rumunjska je cijelo vrijeme kontrolirala utakmicu te Rusima nije dala da ozbiljnije zaprijete i prijeđu u vodstvo. Na čelu s trenerom Cornelijom Rusuom kroz cijelu je utakmicu vodila i iz četvrtine u četvrtinu povećavala prednost. Prvu je četvrtinu počela sa 2:0, da bi se u drugoj Rusi probudili i postigli jedan pogodak (1:2). Druga i treća četvrtina ponovno su otišle na stranu Rumunjske (3:4 i 2:3) te su izabranici Cornelija Rusua potpuno zasluženo uzeli deveto mjesto.

"Igrali smo donekle dobro jedino u drugoj četvrtini, ali smo opet radili previše defenzivnih pogrešaka. Ovakvom igrom nemamo šanse protiv jačih momčadi. Bilo je ovo zanimljivo iskustvo za sve nas, pogotovo za 85 posto novih igrača u reprezentaciji", rekao je trener Rumunjske Cosmin Radu. "Ovo je Europsko prvenstvo donijelo mnogo iznenađenja. Mislim da smo mogli više, tu posebno mislim na prvi susret protiv Makedonije koji smo morali dobiti, jer bi tada ovaj turnir za nas završio potpuno drugačije", mišljenja je trener pobjedničke momčadi Cosmin Radu.

Europsko prvenstvo, utakmica za 9/10 mjesto, 12.7.: Rusija - Rumunjska 6:11 (0:2, 1:2, 3:4, 2:3).

Makedonija – Španjolska

Debitantski nastup na europskoj smotri u Malagi bez dvojbe će ostati u lijepom sjećanju Makedoncima na čelu s Ljubišom Mečkićem. Ostvarili su dvije pobjede te iza sebe po plasmanu ostavili reprezentacije poput Rusije i Grčke. Ipak, u dvoboju za sedmo mjesto naletjeli su na raspoložene domaćine, koji su se očito željeli u stilu oprostiti od svojih navijača. Španjolci su kontrolirali utakmicu od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka, konstantno povećavajući svoju prednost sve do konačnih 15:5.

Makedonski vaterpolist Saško Popovski bio je iskren poslije utakmice: "Bolje da danas nismo niti igrali. Ništa nam nije polazilo za rukom, dok je Španjolska igrala jako dobro."

Europsko prvenstvo, utakmica za 7. mjesto, 12.7.: Makedonija – Španjolska 5:15 (2:5, 1:2, 1:4, 1:4)

Njemačka - Italija 7:9

Italija je u neizvjesnoj utakmici pobijedila Njemačku i tako prvenstvo okončala petim mjestom. Počelo je neizvjesno. Prva je četvrtina otišla na stranu Italije (3:2), da bi Njemačka istim rezultatom uzvratila već u sljedećoj četvrtini. Izabranici Stamma Hagena u nastavku su popustili te je Italija s četiri dana i dva primljena pogotka riješila utakmicu u svoju korist.

Njemački izbornik Hagen Stamm bio je pomalo razočaran. "Igrali smo bolje nego u prijašnjoj utakmici s Italijom, no ni to nam nije bilo dovoljno. Zakasnili smo na početak susreta", pokušao se našaliti Stamm. "Nismo uspjeli iskoristiti igrača više i to nas je koštalo. No zadovoljan sam što smo do kraja susreta bili u igri."

"Moramo biti zadovoljni s postignutim, ali moram priznati da danas nismo bili na svom nivou. Naši su igrači nakon poraza od Italije i Srbije bili mentalno slabi, ali s druge strane sam sretan što se u sastavu osjeti pravi momčadski duh. To je vrlo važno pred početak Olimpijskih igara.", izjavio je talijanski trener Paolo Malara.

Europsko prvenstvo, utakmica za 5. mjesto, 12. 7.: Njemačka – Italija 7:9 (2:3, 3:2, 1:2, 1:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!