arhiva

Kolo sreće se okreće

Dario Dodić • subota, 12.07.2008.
Kolo sreće se okreće

Kako prosječnom Hrvatu objasniti da je želja za brzom zaradom prenapuhani balon koji kad tad prsne?

Ako pogledam unatrag pet-šest godina otkako se intenzivnije kladim teško je vidjeti neku pozitivnu stvar. Imam sijedih kao ljudi u kasnim tridesetima, nakrcao sam u tom razdoblju jedno dvadesetak kila, samo mi još fali da počnem gristi nokte. No dobro, uozbiljimo se, ima danas dobrih parova za odigrati.

Na moje veliko iznenađenje prošlog vikenda Intertoto nije baš toliko zanimljiv bio. Ne zato što se nije moglo zaraditi, već zato što nije bilo nekih dramatičnih promjena koeficijenata, ništa se nije blokiralo. Rosenborg je pobijedio, Riga je naživcirala trenera Bohemiansa i provukla se, a za divno čudo Renova nije pobijedila kod kuće iako su svi tipovali na to.

Za danas imam jedan divan par, koji nažalost ne možete više igrati u hrvatskim kladionicama. Radi se o turniru Obi Cup koji se igra u Švicarskoj. Igraju Young Boysi protiv Botafoga, ali poanta je u tome da Botafogo sutra igra prvenstvenu utakmicu pa su u Švicarsku doputovali igrači B momčadi i juniori. Germania je naivno držala koeficijent 1.90, ali na moju veliku žalost nisu mi primili veliku uplatu prije nego su ga blokirali. Na Bwinu je 1.60, nije ni to loše s obzirom na info.

S obzirom kakva me sreća prati proteklih tjedan dana možda i nije pametno odigrati na Young Boyse. Mogao sam zaraditi dovoljno da zagrebačke ljepotice zaborave na mojih 15-ak kila viška, mogao sam si platiti liposukciju (šalim se naravno), mogao sam odvesti deset prijatelja na janjetinu. Ali ne, Palmeiras ne može dobiti Figueirense, U 19 klinke iz Njemačke kiksaju protiv Švedske, Makedonci odigraju sumnjiv vaterpolo meč s Rusima, ostale utakmice koje su me koštale pozamašne svote novca sam potisnuo iz sjećanja.

Zato danas sve mora proći, idući tjedan se ide na more (šutirajuća dama je već pobjegla, bez odgovora na moju prošlotjednu Intertoto kolumnu), treba financirati sve te Krkane i Krkanice na Krku, treba platiti bežični internet kako biste imali svakodnevne informacije o ovogodišnjem izdanju Sportnet Cupa.

Sve nade polažem u današnji dan, a i na vama je da odlučite jeste li uz mene ili ste protiv mene (kako dramatično ovo zvuči). Istina, da sam pametan šutio bih jer Murphyjeva logika kaže da nećete dobiti na kladionici kada svi igraju isto. Znate one priče s public betovima, bolje bježati od onoga što svi igraju.

Mislim da je moj glavni tip (uz YB Bern) daleko od public beta i začudit ću se ako ga itko u skorijoj budućnosti odigra. Radi se o utakmici Bohemians - Riga. Irci su na moje iznenađenje prvu utakmicu izgubili s minimalnih 1:0, ali trener Bohemiansa izjavio je kako su domaćini bili daleko od dobrih domaćina. Muljali su s rutama autobusa koji je vozio Irce na utakmicu i s utakmice, igrali su "igre" koje su šokirale trenera Bohemiansa pa je dotični gospodin rekao da će im se osvetiti u uzvratu. Naravno, ne negostoljubivošću već punom mrežom. Irci su jako zainteresirani za Intertoto, to su pokazali i dvama uvjerljivim pobjedama protiv Rhyla, mislim da će i danas tako biti protiv Rige. Prvi tip mi je 4 ili više golova na utakmici, koeficijent 3 u Lutriji. Drugi tip mi je čista jedinica (1.45 svugdje) i treći tip mi je hendikep na Bohemians. Mislim da će ih Irci pošteno napuniti, a možda se i varam.

Drugi tip mi je vezan uz Uhren Cup koji se isto igra u Švicarskoj. Tipujem na Basel koji je pokazao najbolju formu, prvu su utakmicu dobili 6:1 protiv Legije, dok je Borussia Dortmund remizirala s Luzernom. U našim kladionicama imate koeficijent na pobjedu Basela oko 2.50, dok je vani pao i na 2.00.

U Intertotu svi muljatori očekuju da će Renova danas pobijediti u Izraelu jer je veći tečaj, ja vam predlažem da tu utakmicu preskočite. Ako im se imalo igra danas Elfsborg će dobiti Hibernian, koeficijent od 1.65 nije za baciti s obzirom da su Šveđani i u gostima pobijedili. No, tako je bilo i u prošlom kolu pa su kod kuće odigrali 0:0, stoga predlažem mali ulog.

Grasshoppers s pola snage može pobijediti Besu i u gostima, ali su mi sumnjivi nakon prve utakmice, ne izgledaju mi kao da im se igra baš. Siguran sam da domaćini žele zaraditi na ovoj utakmici, pa mi više od 2.5 golova pada na pamet jer sigurno neće dogovarati ništa s Grasshoppersom jer je to teško izvedivo. Navodno direktor kluba nudi desetke tisuća eura igračima Bese ako prođu dalje, ali mislim da su to priče za malu djecu. Teplice su navodno bile bolje protiv Honveda u prvoj utakmici, ali su ih Mađari izradili na kontre. Zašto ne bi bilo tako i opet? Više od 2.5 gola je moj prijedlog, koeficijent je solidan.

Sretno nam svima bilo, nadajte se za moje dobro da će većina ovoga danas proći - znate onu staru poslovicu: Što veći tečaj na kladi pogodiš to ljepša djevojka sjedi pored tebe na Krku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!