Nogomet

"Ronaldo će me naslijediti"

Maja Giljanović • nedjelja, 13.07.2008.
"Ronaldo će me naslijediti"
Foto: HB-Press-Agency

Brazilski reprezentativac, Milanov Kaka vjeruje da je Zlatnu loptu zavrijedio Cristiano Ronaldo te će Portugalac od njega s punim pravom preuzeti laskavu titulu nogometaša godine po izboru France Footballa...

26-godišnji Kaka koji je lani osvojio obje nagrade - Fifinu i France Footballovu - a nakon što je Talijane predvodio do osvajanja naslova europskog prvenstva, tipuje na Ronalda koji je, pak, briljirao u Manchesterovom doubleu 2008. - naslovu u Premiershipu i Europi: "Cristiano Ronaldo je pravi izbor", kaže Kaka za La Gazzettu dello Sport.

Brazilac, međutim, ne pomišlja na puku predaju titule: "Još je pola godine, vidjet ćemo, sve je moguće, ali trenutno Ronaldo zaslužuje krunu", objektivno je zaključio. Poslije užasne sezone Milana s kojim je ove sezone "izborio" Kup UEFA umjesto Lige prvaka, Kaka se veseli izazovima: "Lani poslije Svjetskog klupskog prvenstva" (Milan ga je u prosincu osvojio protiv Boce, op. p.) "igra nam je krenula nizbrdo, ali ove sezone će se stubokom promijeniti. Svi smo iznimno motivirani pa se stoga ni ne isključujem iz utrke za nagradu".

Mediji koji i dodjeljuju priznanje uglavnom se, pak, slažu: primjerice po L'Equipeu od 50-orice kandidata petorica prednjače - Portugalac je prvi favorit, a za petama su mu Španjolci Iker Casillas i Fernando Torres. Tu su i Andrej Aršavin i Lionel Messi, a Kaka im nije u užem izboru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!