Nogomet

"Premiership je bolji od Serie A"

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.07.2008.
"Premiership je bolji od Serie A"

Umirovljeni nizozemski nogometaš Dennis Bergkamp usporedio je dvije lige u kojima je tijekom svoje bogate karijere imao priliku igrati. Dvije je sezone nizozemski napadač proveo u Interu prije nego što je 1995. godine transferiran u Arsenal.

"Jednom kada zaigrate u Premiershipu, shvatite da nema bolje lige. Teško je pronaći ljepotu igre u talijanskoj ligi. Spoznaja da se rijetko igra napadački nogomet mene je jako smetala. Problem napadački orijentiranih igrača u Italiji je taj što nikada ne mogu primijeniti svoj stil igre", pohvalio je Bergkamp engleski stil igre.

"U Italiji su navijači zadovoljni i sa remijem. Neki put im je remi poput pobjede. Tamo se sve svodi samo na rezultat. I meni je stalo do rezultata naravno, ali velikim igračima stalo je i do stila igre. Ono što mi se također nije sviđalo bilo je zadiranje u moj privatni život", dodao je Nizozemac koji je u jedanaest sezona provedenih na Emiratesu u 393 utakmica 106 puta zatresao protivničku mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!