Ostali sportovi

Perković brončana u disku

Maja Giljanović • nedjelja, 13.07.2008.
Perković brončana u disku

Sandra Perković posljednjeg je dana Svjetskog juniorskog prvenstva u Bydgoszczu osvojila broncu u bacanju diska i povećala brojku hrvatskih medalja na ukupno 10 otkada nastupamo na ovome natjecanju...

Kineskinja Shangxue Xi, azijska juniorska prvakinja, osvojila je, pak, šesti naslov Kine u zadnjih sedam svjetskih prvenstava, a pobjednički je hitac u trećoj seriji sletio na 54.96 i njen je najbolji ovogodišnji rezultat. Srebrom se okitila Njemica Julia Fischer (54.69), a broncom naša Perković (54.24).

18-godišnjakinja čiji je rekord inače 55.89 iz Rijeke u lipnju, krenula je s 50.98, a jedina je od prvoplasiranih pet imala svih šest ispravnih pokušaja - 53.60 i 52.91 iz druge odnosno treće serije također su joj garantirale odličje, a najdalje je disk hitnula u petoj seriji.

Ugrožavala ju je, pak, najbolja u kvalifikacijama Anna-Katharina Weller, ali Njemica nakon 52.34 u drugoj seriji nije ubilježila više nijedan ispravan pokušaj.

Treća je ovo hrvatska medalja u Bydgoszczu - Marin Premeru je osvojio srebro i broncu u također disku odnosno kugli - čime smo na ljestvici uspješnosti na dosadašnjim prvenstvima na Jamajci i Čileu na trećem mjestu.

U Kingstonu i Santiagu primjerice dvaput su se naslovima svjetskih juniroskih prvakinja kitile Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić, a prvaci u kugli i na 400 metara su bili i Edis Elkasević odnosno Danijela Grgić. Broncu je još, pak, u visu osvojila Nevena Lenđel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!