Nogomet

Balotelli spreman za Azzurre

Maja Giljanović • ponedjeljak, 14.07.2008.
Balotelli spreman za Azzurre
Foto: Sandro Donda

Mario Balotelli koji je prošle sezone u dresu Intera oduševio nogometnu javnost jedva čeka debitirati u dresu svjetskih prvaka...

17-godišnjak, sin roditelja Ganaca, a unatoč činjenici da je rođen u Italiji - u Palermu - te odgojen u talijanskoj obitelji skrbnika kojima je povjeren kao 3-godišnjak, naime, mora čekati 18. rođendan kada će, a bliži se taj 12. kolovoz, dobiti svoj prvi talijanski pasoš jer njegovo posvojenje nikad nije zakonski regulirano.

"Italija je moja zemlja, u njoj sam rođen, u njoj živim, u njoj na kraju krajeva i radim. Moj je jezik talijanski, moja obitelj također i samo me apsurdnost zakona primoravala da gotovo 18 godina živim kao stranac u svojoj domovini", kazala je mlada zvijezda koju je zadnje dvije godine opetovano vrbovao Nogometni savez Gane.

Svjestan o kakvom se biseru radi, ganski ga je izbornik Claude Le Roy pozvao lani na prijateljsku utakmicu protiv Senegala u Londonu - zahvalio se Balotelli na ponudi, a koliko je Gancima stalo da nastupa za zemlju svojih rođenih oca i majke govori i obećanje o garantiranom nastupu u startnoj 11-orici na Afričkom Kupu nacija ove godine upravo u Gani.

S druge strane Balotelli Barwuah je pozivan i u talijansku U-15, U-17, ali budući ga zakon iz 1992. još uvijek tretira kao imigranta, nije se smio odazvati pozivima.

12. idućeg mjeseca, međutim, ostvarit će mu se snovi jer Pierluigi Casiraghi odavno mu je dao dao znanja da je taj komad papira jedino što mu priječi nastup u talijanskoj mladoj reprezentaciji, a veoma skoro i u samim Lippijevim Azzurrima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!