Nogomet

Platini traži "salary cap"

Maja Giljanović • utorak, 15.07.2008.
Platini traži "salary cap"
Foto: UEFA

Predsjednik Uefe Michel Platini odlučan je stati na kraj "pijanim bogatašima" koji nudeći igračima nerealne iznose stvaraju sve izraženiji jaz u odnosu na platežno nemoćnije klubove i cijele lige...

UEFA je, međutim, ograničena zakonima Europske unije - stoga umjesto rezanja plaća individualno igračima, cilja na uvođenje momčadskog limita kojim bi se odredio maksimalan budžet po sezoni, a na temelju postotka sukladnog klupskim prihodima.

"Svjesni smo da je individualni salary cap praktički neizvediv, ali popričat ćemo s odgovornima u EU o određivanju postotaka koji bi se izdvajao na primanja igrača", potvrdio je u šefovo ime William Gaiilard.

Ideju podržavaju mnogi: predsjednik Europskog udruženja klubova Karl-Heinz Rummenigge spominje 50-55%, a Uefa je trenutno na 55-65%. "Michel Platini je uvjeren da je salary cap optimalan put kojim bi se barem dijelom izjednačile snage između klubova. Prejudicirati, međutim, nećemo, a ni žuriti također. Sastat ćemo se sa svima i donijeti, siguran sam, pravu odluku".

"Nikome pa ni samim navijačima primjerice Chelseaja ne bi bilo u interesu iz tjedna u tjedan pobjeđivati Manchester i Arsenal sa 7:0. Žele pobijediti ravnopravnog protivnika jer su jači na terenu, a ne nedoraslog zahvaljujući njihovom tankom novčaniku", zaključio je Gaillard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!