Ostali sportovi

Uvjerljiv Brazil

Goran Markuš • utorak, 15.07.2008.
Uvjerljiv Brazil
Foto: EPA

Završena je i druga utakmica skupine A kvalifikacija za OI koja je Libanon definitivno izbacila iz borbe za put u Peking. Odličan brazilski trojac, Da Rosa – Huertas – Araujo doslovno je slomio sve šanse Libanonaca koji su se nadali čudu koje bi im donijelo još pokoju utakmicu na turniru…

Kvalifikacije za OI, skupina A

Libanon – Brazil 54:94 (8:27, 21:48, 37:73)

Libanon: J. Abdel-Nour (0), M. Mneimneh (6), A. Mahmoud (7), R. Fahed (15), O. El Turk (11), B. Beshara-Feghali (5, 4 skoka), R. Samaha (0), B. Balaa (0), A. Fakhreddine (2), S. Khoury (3), H. Tawbe (2, 6 skokova), F. El Khatib (3)

Brazil: M. Machado (5), D. Machado (9), M. Da Rosa (14), R. Probst (8), F. Chiantia De Assis (2), M. Huertas (17), A. Ribeiro Garcia (7), M. Urban Toledo Dos Reis (5), B. De Lara Araujo (16), J. Lopes Batista (0), J. Guimaraes Tavernari (2), T. Splitter Beims (9)

Već na samom startu, u prvoj četvrtini Brazilci napadaju svim snagama i bježe na ogromnih +19 da bi do poluvremena prednost narasla na još većih +26. Ništa bolje Libanonci se nisu snašli ni u nastavku u kojem su Brazilci nastavili istim tempom napunivši velikih 94 poena u koš očito slabije reprezentacije iz Libanona.

Sa 17 poena Huertas je predvodio reprezentaciju Brazila, a uz De Lara Arauja (16 poena) i Da Rose (14 poena) Brazilci su uspjeli u potpunosti preuzeti kontrolu nad utakmicom u svoje ruke ne ispuštajući je do samoga kraja.

Za razliku od jučerašnje šestorice danas su čak devetorica Libanonaca pogodila suprotni koš dok su, ponovno, samo dvojica uspjela dogurati do dvoznamenkastog broja poena. Nažalost, zvijezda momčadi El Khatib nikako se nije mogao snaći zbog čega je utakmicu završio sa samo tri poena uz katastrofalnih 15 posto šuta iz igre što je zasigurno utjecalo na konačan broj postignutih poena njegove momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!