Nogomet

Bosnich na probi u Australiji

Maja Giljanović • srijeda, 16.07.2008.
Bosnich na probi u Australiji
Foto: Sandro Donda

Nekadašnji australski reprezentativac Mark Bosnich trenutno je na dvotjednoj probi u prvoligašu iz australske A-lige Central Coast Marinersima...

36-godišnjak koji je reputaciju stekao u Aston Villi - u sedam sezona u Birminghamu ubilježio je preko 200 nastupa - od 2003. i afere s kokainom zbog koje mu je Chelsea raskinuo ugovor ne brani u službenim utakmicama. Lani je, naime, odradio prijateljski susret QPR-a protiv Barneta, a nakon što se tijekom ljeta doveo u formu.

"Stesao sam se po nagovoru svog nekadašnjeg suigrača" (iz Chelseaja Ed de Goeya koji je 2007. trenirao vratare londonskog drugoligaša) "i dat ću sve od sebe da se vratim u reprezentaciju", pojasnio je lani u rujnu žaleći za vremenima kada se nauštrb klubova, a igrao je još i za Manchester, zahvaljivao na pozivima da se pridruži Socceroosima sakupivši stoga samo 17 nastupa.

Tajnik Australskog saveza John Boultbee je s druge strane Bosnichu dao krila izjavom da "ga prate, ali mu nasušno treba klub u kojem će braniti iz tjedna u tjedan" te se kontroverzni igrač koji je na Otoku primjerice 2001. uzbunio duhove Naci- pozdravom navijačima Tottenhama, pretežito Židovima, odlučio pokazati na djelu u Marinersima.

Izvršni tajnik kluba je potvrdio: "Mark još nije ništa potpisao. Trenira s nama, impresivan je zasad i pravi uzor našim mlađim igračima. Odlučan je vratiti se nogometu na najvišoj razini i daje sve od sebe, a hoće li na koncu potpisati s nama ili otići vani, vidjet ćemo ubrzo".

Central Coastov je prvi golman Danny Vukovic inače suspendiran do listopada zbog udaranja suca u lanjskoj završnici prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!