Nogomet

Oproštaj nekadašnjeg kapetana

Maja Giljanović • srijeda, 16.07.2008.
Oproštaj nekadašnjeg kapetana
Foto: Sandro Donda

34-godišnji nekadašnji kapetan reprezentacije SAD-a Claudio Reyna objavio je prekid karijere, a izmučen opetovanim povredama zbog kojih je primjerice ove sezone odigrao samo šest utakmica...

Reyna koji je u 12 godina od debija u siječnju 1994. protiv Norveške sakupio 112 reprezentativnih nastupa i igrao na Svjetskim prvenstvima 1998., 2002. i 2006. te Olimpijskim igrama 1996. i 2000., kraj je reprezentativnoj karijeri stavio još u srpnju 2006., a nakon klupske karijere u Njemačkoj, Škotskoj i Engleskoj, 2007. se vratio kući u New York Red Bullse.

Prvi europski klub bio mu je, pak, Bayer iz kojeg je prešao na posudbu u Wolfsburg i postao prvi Amerikanac s kapetanskom trakom momčadi neke od "Liga Petice". 1999. odlazi na Ibrox, a Rangerse 2001. mijenja Sunderlandom. Prvi se put teže ozljeđuje - potrgao je, naime, u listopadu 2002. ligamente u koljenu - a naredne četiri sezone u Manchester Cityju u kojeg je prešao za četiri milijuna dolara obilježene su nevoljama s ozljedama zbog kojih je primjerice propustio cijelih šest mjeseci u sezoni 2004./'05.

U siječnju lani odlazi u New York i pridružuje se nekadašnjem treneru na Sveučilištu u Virginiji te izborniku Bruce Areni, ali upisuje ukupno samo 27 nastupa (i nijedan gol).

Ofenzivni veznjak je zadnju utakmicu odigrao u svibnju, a mučen ovog puta bolovima u leđima očekivano je donio "tešku, ali neizbježnu" odluku u prekidu 14 godina duge karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!