Košarka

Grci bez krivog koraka

Branimir Korać • srijeda, 16.07.2008.
Grci bez krivog koraka
Foto: Nikola Movrić

Nakon što su pregazili Libanon u prvom susretu u skupini A kvalifikacija za Olimpijske igre, Grci su sjajnu igru ponovili i protiv Brazilaca i s lakoćom otišli do pobjede 89:69...

Kvalifikacije za OI, skupina A

Brazil – Grčka 69:89 (17:18, 30:40, 50:66)

Brazil: M. Machado (14, 5 skokova), D. Machado, M. Da Rosa (2), R. Probst, F. Chiantia De Assis, M. Huertas (14), A. Ribeiro Garcia (15, 4 skoka), M. Urban Toledo Dos Reis, B. De Lara Araujo, J. Lopes Batista (4, 4 skoka), J. Guimaraes Tavernari, T. Splitter Beims (20, 7 skokova)

Grčka: T. Papaloukas (2), I. Bouroussis (10, 4 skoka), N. Zisis (10), V. Spanoulis (14, 4 asistencije), P. Vassilopoulos (7), A. Fotsis (18, 10 skokova), G. Printezis (6), A. Gliniadakis, K. Tsartsaris (9), D. Diamantidis (6, 4 asistencije), S. Schortsianitis (3), M. Pelekanos (4, 5 skokova)

Grčka je još jednom potvrdila kako je prvi favorit za prolaz na olimpijski turnir u Pekingu. Libanon je teško stradao, a tek nešto bolje prošli su Brazilci za koje se ipak očekivalo da će pružiti neki jači otpor. Međutim, igra Grka bila je na visokom nivou i zasluženo su visoko slavili.

Brazil je bio u utakmici prvih desetak minuta nakon čega su Grci započeli bijeg. Do poluvremena su pobjegli na visokih 40:30 da bi već početkom treće četvrtine brzo pobjegli i do 16 poena viška što je Brazilce bacilo ipak u nedostižni minus. Premalo raspoloženih Brazilaca samo je pomoglo Grcima da povećaju prednost do kraja susreta i na kraju slave s konačnih 89:69. U četvrtfinalu Grčka će igrati protiv Novog Zelanda susreta koji se s pravom očekuje još jedna lagana pobjeda Grka.

Protiv Brazila najistaknutiji bili su Antonios Fotsis s 18 poena i deset skokova te Vasilis Spanoulis s 14 poena. U sastavu poraženih Tiago Splitter ubacio je 20 poena uz sedam skokova, a Alex Garcia dodao je 15 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!