Nogomet

Rada preuzeo Čehe

Maja Giljanović • četvrtak, 17.07.2008.
Rada preuzeo Čehe
Foto: EPA

Karela Brucknera ne iznenađenje mnogih neće na češkoj klupi zamijeniti favorizirani Jozef Hovanec nego dojučerašnji mu pomoćnik Petr Rada...

49-godišnji Rada trener je Teplica, a dosad je radio još i u Viktoriji Plzen i Jablonecu te je i sam iznenađen odlukom Češkog saveza: "Gotovo da je unisono Hovanec imenovan na izborničku poziciju čim je postalo jasno da Karel odlazi, a pravo da kažem i ja sam mislio da je upravo on najbolje rješenje".

48-godišnji Jozef Hovanec nekadašnji je reprezentativac Čehoslovačke i trenutno trener Sparte, a na klupi je Češke sjedio od 1998. do 2001. i upravo mu je Rada bio asistent. Bruckner, pak, Češku ostavlja nakon eliminacije u skupini na Euru, a vodio je nekadašnje europske prvake od neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji kada je Čehe pod vodstvom Hovaneca u play-offu eliminirala Belgija.

Do jučer je inače figuriralo i ime Klausa Toppmöllera koji se, međutim, samoinicijativno povukao jer Savez navodno nije pristao ispuniti njegove financijske zahtjeve.

Prvu provjeru Rada će imati na prijateljskoj utakmici s Engleskom na Wembleyju 20. kolovoza, a priprema je za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. protiv Sjeverne Irske 10. rujna.

Najavio je da "drastičnijih promjena u sastavu i sistemu igre neće biti, premalo je, naime, vremena za eksperimente", a nije isključio ni poziv nakon Eura umirovljeniku u reprezentativnom dresu Janu Kolleru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!