Nogomet

SP u Brazilu?

Ivana Strahija • četvrtak, 17.07.2008.
SP u Brazilu?

Možda se Svjetsko nogometno prvenstvo neće na kraju ipak igrati u Južnoafričkoj republici, koja iz dana u dan sve više ljuti šefa FIFA-e Seppa Blatera.

Kup Konfederacija, koji je trebao poslužiti kao svojevrsna generalna proba za Svjetsko nogometno prvenstvo, došao je pod znak upitnika još ranije ovog mjeseca, kad je postalo jasno kako neki stadioni neće biti spremni 2009. godine ugostiti nogometaše.

S obzirom na opću nesigurnost JAR-a, koja ima iznimno visok postotak nasilja, poteškoće u opskrbi električnom energijom i visoke troškove izgradnje te renovacije stadiona, jasno je kako ta zemlja nikako nije idealni kandidat za svjetsku nogometnu smotru.

Sepp Blatter, alfa i omega nogometnog svijeta, nedavno je javnosti obznanio kako ima plan "B" za prvenstvo, kojeg bi aktivirao u slučaju vis maior, no svjetski mediji danas donose detalje tog plana, a on sve više prerasta u izgledniji scenarij.

Blatter je naumio zamijeniti domaćinstva, i 2010. godine dodijeliti SP Brazilcima, te se nadati kako će JAR do 2014. imati sve spremno za ponajbolje reprezentacije svijeta. I dok neki mediji pišu kako je Bkatter već izvijestio Južnoafrikance o ovoj mogućnosti, drugi obrazlažu da bi i Brazilcima bila potrebna "šesta brzina" da spreme svoje stadione za SP.

U svakom slučaju, vremena je sve manje, i premda iz JAR-a dolaze umirujuće note, FIFA očito više nema - živaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!