arhiva

Naša gola istina

Dario Dodić • subota, 19.07.2008.

Možda nismo atraktivni i medijski eksponirani kao Nives Celzijus Drpić, ali odlučili smo i mi napisati svoje intimne ispovijesti. Nemamo srama i odlučili smo sve otkriti pa stoga nećemo pisati izmišljena imena, kod nas se recimo Šime zove pravim imenom, dakle recimo Mate.

Avantura za dio naših junaka počela je već u utorak. Točnije naš najveći junak Mrva svoj je put do Krka započeo već u ponedjeljak pomalo čudnim putem - Zagreb - Zadar - London - Belfast - Dublin - Belfast - London - Klagenfurt - Villach - Ljubljana - Zidani Most - Dobova - Zagreb - Rijeka - Krk.

Vratimo se na avanture od utorka - prva tura Sportnet heroja, zovimo ih Igor direktor turnira, Aco emocionalni invalid i Dario bez nadimka, na Krk je stigla u popodnevnim satima utorka. Da ne trošimo vrijeme primili smo se Vrbničke žlahtine i krenuli u pohod sa samo jednim ciljem - uništavanjem zalihe iste na čitavom otoku. Otprilike sedam butelja kasnije put nas je nanio do grada Krka, koji se ne može baš pohvaliti nekim noćnim životom. Uspjeli smo ugnjaviti tri Slovenke relativno pristojnog izgleda, Ninu, Mirjam i najzgodniju među njima, Alju. No, naletjeli smo na jedine tri čedne Slovenke s područja Piranskog zaljeva i nismo uspjeli u svom perverznom planu.

Uništene jetre i smanjene poslovne sposobnosti, srijedu i četvrtak proveli smo u klađenju. Ima li išta bolje od buljenja u laptop i praćenja ženske U20 košarke? Ne, nismo gledali utakmice, već smo gledali kako se lijevi i desni broj na scoreboardu mijenjaju. Da bi stvar bila gora, Vaduz nas je koštao pozamašnog dobitka pa se ovim putem zahvaljujemo igraču Zrinjskog i dvostrukom strijelcu, Đuriću, koji prema našim dojavljivačima iz Hercegovine zapravo igra zadnjeg veznog.

Pregrmili smo i ta dva dana i stigli do petka, dana kada kvalifikacijama započinje najveći turnir u odbojci na pijesku s ove strane Krčkog mosta, dana kada i Jozo, Sajko i naš napadač Mrva stižu na Krk. U prekrasnoj novoj Mazdi 6 stigli su naši junaci na plažu Dunat, a odbor za doček nije zakazao - zahvaljujući našim divnim sponzorima, pivovarni Laško, osigurali smo 30 litara piva! Do kraja večeri vaši junaci reducirali su zalihu na dvije litre. Sramimo se što nismo sve popili, oprostite nam.

Kao i na kladionici i kod žena smo imali "zicere", koji su se izjalovili pa smo tako poljuljanog samopouzdanja, ali dignuta...čela krenuli u noćni izlazak. Svratili smo do Volsonisa u Krku i ostali poprilično iznenađeni ponudom bića s XY setom kromosoma. Ljepše hostese nikada nismo vidjeli, malo nam je nedostajalo da naručimo bocu prve hrvatske luksuzne votke, iako nitko od nas ne pije votku, osim Mrve koji će popiti bilo što. Osokoljeni alkoholom i svedeni na četvoricu (Aco, Mrva, Jozo i Dario) odlučili smo krenuti u akciju s namjerom da večer okončamo barem golom u gostima. Aco i Jozo su optimistično krenuli u osvajanje hostesa (Željka Macan i Anamarija Sporiš ako ovo čitaju i njihovi "dečki"), dok smo Mrva i ja, svjesni svojih limita, otišli do šanka, svoje prirodne pozicije.

Slika 1 od 1.

Neko vrijeme nije ih bilo, pomislili smo da su uspjeli, ali ipak nisu. Ili stvarno imaju dečke ili su ih na brzinu izmislile, ali u svakom slučaju Aco i Jozo došli su pokunjeni do šanka. Tada se iz nama neobjašnjivih razloga pojavila najljepša među hostesama, zovimo je Ana Ćorić, i bez trunke srama prišla našem šarmeru i najzgodnijem hercegovačkom studentu u Zagrebu, Jozi. Ispričala je priču o prvoj luksuznoj hrvatskoj votki jer upravo to i samo i jedino to bio je "razlog zbog kojeg je došla". Razlog zbog kojeg je ostala jedno sat vremena leži u činjenici da je Jozo ljepotan i šarmer. Nažalost, cura ima momka, iako nije ostala imuna na Jozinu slatkorječivost. Iz izrazito poslovnih pobuda prekrasna Ana dala je Jozi svoj broj mobitela, kako bi se jednog dana mogli naći i nastaviti priču o votki, ne bilo kojoj votki već prvoj hrvatskoj luksuznoj votki.

Naš dragi Jozo mislio je da Ana nema dečka, ne krivimo ga jer nismo ni mi mislili da ima momka. Kuda ide ovaj svijet kada ni najljepši i najsposobniji među nama ne mogu šarmirati krasne hostese? Kako pomoći shrvanom Jozi? Ima li među čitateljima Sportneta dovoljno hrabrih i spremnih učiniti sve da Ana prekine s dečkom i ostvari svoj životni san, san o visokom, crnom i zgodnom Hercegovcu u bijelom Mercedesu ili bijeloj Mazdi 6 ili na bijelom konju Mrvi? Najvažnije da nije na bijelom. Sjetite se da je Jozo sa Sportnetom dvostruki osvajač malonogometne lige Lima, Jozo je taj koji je osvojio prvu titulu za Sportnet na novinarskom turniru Vip opena. Jozo je taj koji će uvijek popiti s vama, kakve god obaveze imao. Pomozite momku, pronađite Anu Ćorić i recite joj da odgovori našem Jozi na poruku koju smo zajednički smislili u kasnim noćnim satima, radi boljeg učinka. Učinak je izostao pa smo sada svi tužni i povraćamo. Od jaja koja je ispekao Mrva u tavi za uštipke.

Slika 2 od 2.

Jak je Jozo, preboljet će on ovo, iako je grehota za čitavu Hercegovinu što zasad neće vidjeti taj divan par. Ipak, nada umire posljednja, večeras krećemo u lov na Slovenke, da Jozo zaboravi nezaboravnu Anu.

Zovemo najhrabrije među vama da nam se pridružite, čitav dan bit ćemo na plaži Dunat gdje vas večeras (subota) očekuje i najbolja fešta na otoku, za vas (zapravo za nas) će svirati grupa Fan.

Ana javi se. Molim te. Jozo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!