Nogomet

"Poglavice" namučile europskog prvaka

Marin Vuković • subota, 19.07.2008.
"Poglavice" namučile europskog prvaka
Foto: EPA

U prvoj utakmici Vodacom Challenge kupa u Južnoafričkoj Republici, Manchester United je naišao na vrlo dobar otpor domaćih Kaizer Chiefsa i umjesto očekivane pobjede upisao tek neodlučen rezultat.

Pred oko 50.000 dobro raspoloženih i iritantnim zračnim trubama naoružanih navijača na stadionu Newlands u Capetownu, utakmicom između Manchester Uniteda i južnoafričkog kluba Kaizer Chiefs otvoren je turnir Vodacom Challenge. U uvjetima "prohladne" južnoafričke zime, na dvadesetak stupnjeva Celzija europski je prvak naišao na vrlo dobar otpor jedne od najboljih momčadi Južne Afrike i na kraju odigrao neodlučenih 1:1.

Momčad iz Johannesburga bila je bolja u prvom dijelu u kojem su stvorili više prilika za pogodak u usporedbi s uspavanim i od dugog leta još uvijek iscrpljenim europskim prvakom. Kaizer Chiefsi su do pogotka došli u 37. minuti kada je zbog prekršaja Garyja Nevillea u šesnaestercu Uniteda dosuđen kazneni udarac, kojeg je sigurno izveo Jonathan Quartey.

U drugi dio United je ušao nešto agresivnije i povezanije, što je ubrzo rezultiralo izjednačujućim pogotkom. Carlos Tevez je uputio odličan centaršut na drugu vratnicu, a tamo se našao Chris Eagles i glavom poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Sljedeću utakmicu na turniru Manchester United igra u utorak navečer protiv Orlando Piratesa iz Johannesburga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!